Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΑΣΟΚ
Υπόσχεται «ασφάλεια» στους επιχειρηματίες

Συναντήσεις χτες με τους μεγαλοεργοδότες της Βόρειας Ελλάδας. Εκτός ψηφοδελτίων ο Κ. Σημίτης

Με τη δέσμευση ότι το «σχέδιο» και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει «κανόνες σιγουριάς» και «επενδύσεις» που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και θα προσφέρουν «ασφάλεια» στους επιχειρηματίες, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε χτες μια πρώτη γεύση του «εναλλακτικού μοντέλου διακυβέρνησης και ανάπτυξης», που θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο στη ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ: Παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στη διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Στην πρώτη μέρα παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τα προεδρεία «παραγωγικών φορέων», κυρίως εκπροσώπους βιομηχάνων και μεγάλων επιχειρηματικών τομέων, οι οποίοι μετά το τέλος της κλειστής συνάντησης, επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις, καλυπτόμενοι προφανώς πλήρως από τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις αξιώσεις που του πρόβαλαν.

Στην κοινή συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που μαζί με τους εκπροσώπους των Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και Επαγγελματικό Επιμελητήριο, συζήτησαν όλοι μαζί γι' αυτό που σημείωσε από την αρχή ο Γ. Παπανδρέου: «Την ανασφάλεια για τον επιχειρηματία, την ανασφάλεια για τον εργαζόμενο, την ανασφάλεια για τον πολίτη»!!

Ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε μέσα από την εισηγητική του παρέμβαση που έδωσε στη δημοσιότητα να δημιουργήσει ακριβώς αυτό το κλίμα της «ταξικής συνεργασίας» και του «εθνικού συναγερμού», επαναφέροντας το αποπροσανατολιστικό σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», βάσει του οποίοι έχει δομήσει όλη την προεκλογική του εκστρατεία, προκειμένου να παρουσιάσει τις αντιδραστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σαν «εθνικό» στοίχημα.

«Πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συνέργειες, για να μπορέσουμε να λύσουμε μερικά χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και να δώσουμε και μια νέα αναπτυξιακή ώθηση», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου. Γι' αυτές τις «λύσεις» προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να εξασφαλιστούν «συνεργασίες, ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς», για τη συνέχιση με «πράσινη διακυβέρνηση» της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εκτός ψηφοδελτίων ο Κ. Σημίτης

Την ίδια στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη δεσμευόταν για την εφαρμογή μιας πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που θα «επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων», στην Αθήνα ο προκάτοχός του στον προεδρικό θώκο Κ. Σημίτης και κεντρικός εκφραστής για οκτώ ολόκληρα χρόνια των ίδιων στρατηγικών επιλογών, δήλωνε ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη με έντονο παρασκήνιο, η οποία φυσικά σε κανένα επίπεδο δεν εδράζεται σε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, αλλά σε εσωκομματικές ισορροπίες, καρέκλες και αξιώματα και επικοινωνιακές κινήσεις τακτικής, η οποία κατέληξε με τον πρώην πρωθυπουργό να μην αποδέχεται - σύμφωνα με την Ιπποκράτους - την πρόταση του προέδρου του Γ. Παπανδρέου να τεθεί υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο της Α' Πειραιώς, είτε της Α' Αθηνών. Οσο και αν επιχειρήθηκε χτες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κύκλους της Ιπποκράτους να εμφανιστεί η συγκεκριμένη εξέλιξη σαν δήθεν ρήξη του Γ. Παπανδρέου με την κυβερνητική περίοδο Σημίτη, οι εγγυήσεις που έχει δώσει ο Γ. Παπανδρέου βασίζονται ακριβώς πάνω στην πολιτική που ακολούθησε εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει και διευρύνει με καλύπτοντας τις σύγχρονες αξιώσεις και απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, «ο κ. Σημίτης απάντησε ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση». Από την πλευρά του, ο Κ. Σημίτης, με γραπτή ανακοίνωσή του, σημείωσε: «Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία».

Τον Κ. Σημίτη ακολούθησε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πέλλα και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γ. Πασχαλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φουντώνουν οι φήμες ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος. Ενα στέλεχος από τον πυρήνα και τα κέντρα των ευρωενωσιακών αποφάσεων, φαίνεται ότι θα είναι ο εκλεκτός του Γ. Παπανδρέου για την «εναλλακτική πορεία διακυβέρνησης»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αντιεξουσιαστές»...(2009-10-08 00:00:00.0)
Με όπλα ψευδεπίγραφα συνθήματα...(2007-09-04 00:00:00.0)
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στην αντιλαϊκή πολιτική(2006-10-03 00:00:00.0)
Μόνος του θα καταρτίσει το ευρωψηφοδέλτιο(2004-05-21 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» η πολιτική εξαπάτησης και εμπαιγμού του λαού(2004-02-26 00:00:00.0)
Δείγματα αντιλαϊκής γραφής...(2004-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ