Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΡΙΖΑ
«Μαζεύει» τη συνεργασιολογία μπροστά στην κάλπη

Οι επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών του για το ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ ανάγκασαν το σχήμα να δώσει διευκρινίσεις

Την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα πράξει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ένιωσε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωσή του χτες επικρίνει «ορισμένα δημοσιεύματα» που «προκαλούν σύγχυση σε σχέση με τη θέση του», τα οποία «αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικά επεξεργαστεί και διαμορφώσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (...) με σαφήνεια από την Ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας ή ακόμη και "ανοχής" στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό σαφώς αφορά και το ΠΑΣΟΚ».

Ωστόσο, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει η ιδέα της υπογραφής ενός - κατά κάποιο τρόπο - «ιδιωτικού συμφωνητικού» με τους υποψήφιους βουλευτές, με το οποίο θα δεσμεύονταν ότι σε περίπτωση εκλογής τους δε θα στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Η ιδέα αυτή είναι προφανές ότι αφορούσε στελέχη του ΣΥΝ, ορισμένα εξ αυτών μέλη της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν σαφώς τοποθετηθεί υπέρ μιας σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ. Οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΝ πως αυτό δε θα συμβεί δεν πείθουν τους «συμμάχους» του στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή όμως θεωρείται απίθανο να γίνει αποδεκτό και να υλοποιηθεί το μέτρο.

Με τη χτεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ανάγκη να υπάρχει «ισχυρή αντιπολίτευση». Κι αυτό μία μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου απαρίθμησε μια σειρά από προτάσεις πανομοιότυπες με αυτές του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο άλλωστε δήλωσε ότι «λέει σωστά πράγματα»! Η Αννα Φιλίνη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει εκ νέου βουλευτική έδρα, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Φλας» αναπαρήγαγε το εκτός τόπου και χρόνου δίλημμα «δεξιά - αντιδεξιά», δήλωσε ότι την «αριστερά» δεν τη συμφέρει μια συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αντιπρότεινε «να ανοίξει ένας δρόμος για έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης».

Ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο ρ/σ της ΝΕΤ δήλωσε σχετικά με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την επομένη των εκλογών «τα πάντα πρέπει να ανοίξουν, να τεθεί το όλο εγχείρημα σε νέες βάσεις και αν χρειαστεί να προχωρήσουμε και σε μια συνολικότερη επανίδρυση, έναν επανασχεδιασμό». Ερωτήματα όμως προκαλούνται απ' την άποψη που εξέφρασε πως η επόμενη Βουλή θα είναι μεταβατική όπως και η κατάσταση που θα διαμορφωθεί και γι' αυτό «χρειάζεται να υπάρχει ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε τι μπορεί να γίνει»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κουρνιαχτός με το τζαμί(2010-10-26 00:00:00.0)
Ελάτε να βρούμε τι μας ενώνει(2008-10-09 00:00:00.0)
«Ζεσταίνουν» το διάλογο με αμοιβαία ανοίγματα(2008-10-07 00:00:00.0)
Καιροσκοπισμός και υποκρισία(2008-09-24 00:00:00.0)
Ανάβουν τα αίματα...(2006-03-17 00:00:00.0)
Ζητάει την αναγνώριση του ΠΑΣΟΚ(1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ