Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Θαρρετά ν' απευθυνθούμε σε χιλιάδες αγωνιστές

Στην κεντρική εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ για τις εκλογές μίλησε χτες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Μπορεί από αυτές τις εκλογές να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για να κάνει ένα σοβαρό βήμα, ο λαός, μπροστά. Να ανοίξει ένας δρόμος συσπείρωσης πλατιών αγωνιστικών δυνάμεων. Για να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αλλά και για την ένταξη νέων δυνάμεων στον αγώνα, στην πάλη για βαθύτερες αλλαγές, μέχρι το επίπεδο της εξουσίας, για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ σε σύσκεψη - εκδήλωση για τις εκλογές, που διοργάνωσαν τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ. Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν στην πανστρατιά του Κόμματος για την ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης.

Ο Σπ. Χαλβατζής, τόνισε, ότι οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια εμπειρία από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Σε αυτήν την εμπειρία, πρέπει να «πατάει» καθημερινά η προεκλογική δουλειά των μελών και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας. «Να κάνουν το βήμα, να υποστηρίξουν το ΚΚΕ», σημείωσε.

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην παραπέρα εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη μείωση των ημερών εργασίας και την αντίστοιχη μείωση αμοιβών και συντάξεων, τη μη πληρωμή υπερωριών, το χτύπημα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχώρησαν μαζί στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των πρώην ΔΕΚΟ, στο μεγάλο κεφάλαιο, είπε.

Αποψη της χτεσινής εκδήλωσης
Αποψη της χτεσινής εκδήλωσης
Μίλησε ακόμη για την επιδίωξη της αστικής τάξης και των κομμάτων της, να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. «Θέλουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Για να μην πληρώσει την κρίση και να βγει ενισχυμένο. Να προετοιμαστεί για την επόμενη φάση της ανάκαμψης. Είναι ταξικός ο χαρακτήρας των μέτρων. Βάση τους είναι η στρατηγική της Λισαβόνας», είπε.

Ο αντικομμουνισμός δείχνει το φόβο τους

«Την ίδια περίοδο, πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναπτύσσεται και ο αντικομμουνισμός. Δεν είναι ευκαιριακή πολιτική της αστικής τάξης, του ιμπεριαλισμού. Είναι σταθερή επιδίωξη που ανάλογα με τις συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ανεβοκατεβαίνουν οι ρυθμοί και η έντασή του. Αποτελεί βασική γραμμή της ΕΕ, σε μερικές χώρες είναι ήδη κρατική - κυβερνητική πολιτική. Εδώ είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, οι μηχανισμοί του συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ, αλλά συνεχείς εκδηλώσεις αντικομμουνισμού έχουμε και από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής, τόνισε, πως σήμερα, ακόμα πιο θαρραλέα, ακόμα πιο πλατιά, «να απλώσουμε συναγωνιστικά το χέρι στις χιλιάδες των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων που έχουν προβλήματα και προσβλέπουν με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ. Σε όσους στο παρελθόν περπατούσαν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα και έχουν μείνει στην άκρη του δρόμου. Εχουμε χρέος να καλέσουμε όλους στη μάχη. Στη δράση, για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ σήμερα, αλλά και στη συνέχεια στην πάλη για βαθύτερες αλλαγές, μέχρι το επίπεδο της εξουσίας». Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους, αλλά και μεταφορά της πλούσιας πείρας και δράσης τους από τον προεκλογικό αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κρατά σταθερά τη θέση του στο μετερίζι των λαϊκών, εργατικών αγώνων»(2009-04-30 00:00:00.0)
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση(2009-03-20 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους την Τετάρτη(2007-12-07 00:00:00.0)
«Θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα»(2007-09-07 00:00:00.0)
Δωρεάν Υγεία για τους εργαζόμενους(2006-03-03 00:00:00.0)
Πάντα μπροστάρηδες(1996-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ