Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Φακελωμένοι «απ' έξω» κι «από μέσα»!

Αρκεί και μόνο να κατηγορηθείς σαν «ύποπτος» και ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι έτοιμος να καταχωρίσει το DNA σου! Αυτό είναι το νέο μέτρο της κυβέρνησης που προωθήθηκε νυχτιάτικα στη Βουλή και που εξωθεί στα ακραία τους όρια τους τρομονόμους που μαζί ψήφισαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα, δηλαδή, που οι έμποροι της «ενημέρωσης» έχουν φορέσει για τα καλά στο φιλοθεάμον κοινό τις παρωπίδες, για να κρατούν σταθερά το βλέμμα της κοινής γνώμης στραμμένο στον κ. Βλαστό και στον κ. Τρομπούκη, οι «υπηρεσίες» κινήθηκαν τάχιστα: Στο όνομα της «καταπολέμησης της εγκληματικότητας» κήρυξαν τον... πόλεμο ακόμα και στα στοιχειωδέστερα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες! Στρέφονται, πλέον, όχι μόνο σε μια γενικευμένη καταγραφή της πολιτικής και της κοινωνικής συμπεριφοράς του «εχθρού λαού», αλλά ακόμα και της οργανικής και γενετικής του υπόστασης!

Κατόπιν, δε, των προδιαγραφών που τίθενται, υποψήφιοι για φακέλωμα είναι οι πάντες. Αρκεί μια καταγραφή των αδικημάτων του ποινικού κώδικα (που αρκεί και μόνο να κατηγορηθείς γι' αυτά!) τα οποία σε οδηγούν κατευθείαν στα εργαστήρια συλλογής του γενετικού υλικού σου:

Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα. Αντίσταση κατά της Αρχής. Κατηγορία περί «στάσης» ή «υποκίνησης στάσης» στο πλαίσιο δημόσιας συνάθροισης πλήθους. Διαμαρτυρία κατά οργάνου της τάξης για βάναυση συμπεριφορά που μπορεί να θεωρηθεί σαν επιχείρηση «ελευθέρωσης κρατουμένου». Κατηγορία περί παρότρυνσης για διάπραξη κακουργήματος. Διατάραξη κοινής ειρήνης (μια από τις κατηγορίες εναντίον των διαδηλωτών έξω από τα «Τζάμπο»). Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πλαστογραφία. Κατηγορία περί ψευδορκίας. Κατηγορία για απάτη. Κατηγορία για κλοπή. Κατηγορία για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατηγορία περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Κατηγορία περί απρόκλητης εξύβρισης. Κατηγορία περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Κατηγορία περί ενεργητικής δωροδοκίας.

Ολα αυτά που ενέχουν χαρακτήρα πλημμελήματος - μέχρι και η τροχαία παράβαση περί αλκοόλ - είναι ικανά «εγκλήματα» (για τα οποία θεωρείται επαρκής η «μαρτυρία» και η «εκτίμηση» - και μόνο αυτή - του αστυνομικού οργάνου και όχι η καταδικαστική απόφαση κάποιου δικαστηρίου) να σε οδηγήσουν φακελωμένο στα κιτάπια των «τραπεζιτών», που θα έχουν πρόσβαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν, ρυθμίζουν και επηρεάζουν τη φυσιογνωμία του ανθρώπου, όχι μόνο απ' έξω, αλλά κι από μέσα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων(2019-07-03 00:00:00.0)
Ο αντίπαλος συγκεντρώνει δυνάμεις(2009-07-29 00:00:00.0)
...ο συνεχιζόμενος κατήφορος(2002-06-26 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ(2002-06-16 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή στην Μπριζίτ Μπαρντό(2002-02-10 00:00:00.0)
Συζητήθηκε αίτηση αναίρεσης(1998-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ