Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι φοβούνται;..

Χαφιεδοκάμερες παντού, 24 ώρες το 24ωρο! «Ο νόμος και η τάξη» σε όλο τους το μεγαλείο! Χαφιεδοκάμερες για την παρακολούθηση των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους. Χαφιεδοκάμερες στους δρόμους, για την παρακολούθηση και το φακέλωμα των πολιτών στις μετακινήσεις και στις κοινωνικές τους επαφές. Χαφιεδοκάμερες στα πολυκαταστήματα για την παρακολούθηση των πελατών. Χαφιεδοκάμερες στους αθλητικούς χώρους για την παρακολούθηση των φιλάθλων. Χαφιεδοκοριοί για την καταγραφή των συνδιαλέξεων. Χαφιεδοκάμερες εστιασμένες στα πρόσωπα των διαδηλωτών σε πλατείες, πρεσβείες, υπουργεία, υπηρεσίες. Κυοφορούμενες χαφιεδορυθμίσεις ελέγχου του πολιτικού φρονήματος (!) στο όνομα της δήθεν «διαφάνειας» στη χρηματοδότηση των κομμάτων. Χαφιεδοκάμερες που μας ακολουθούν μέχρι την είσοδο του σπιτιού μας (ή μήπως «πιάνουν» και πιο μέσα;) για να προσφέρουν εικόνα και ήχο στις «υπηρεσίες» που - ως γνωστόν - δουλεύουν για το «καλό» μας.

Φακελωμένοι, δηλαδή, κάθε ώρα και κάθε στιγμή: Στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο τηλέφωνο, στην απεργία, στη διαδήλωση, στη βόλτα, στο μετρό, στα μαγαζιά, στο γήπεδο, στην κάλπη!

Και από κοντά το γνωστό «επιχείρημα»: «Οποιος είναι αθώος, όποιος είναι αμέτοχος, όποιος είναι καθαρός, τι έχει να φοβάται;». Κάποιοι, γνωστοί μπιστικοί του συστήματος, έχουν αναλάβει εργολαβικά να διαδίδουν την παραπάνω σοφιστεία, που επιδιώκει να τετραγωνίσει τον κύκλο πλασάροντας τη «λογική» της αυθαιρεσίας, και διατείνονται μάλιστα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη μορφή «ελευθερίας» (!) από το να έχεις κάποιον δίπλα σου (μια κάμερα, έναν κοριό, έναν ηλεκτρονικό «χαφιέ») να σε καταγράφει, να σε παρακολουθεί, να σε «προστατεύει».

Ειδικά προς αυτούς, λοιπόν, η πρότασή μας: Αφού τόσο τους αρέσει η τέτοιου είδους «προστασία», γιατί δεν προσχωρούν, οι ίδιοι, εθελοντικώς και αυτοβούλως, σε ένα ειδικό πρόγραμμα «προστασίας» και μάλιστα ακόμα πιο «προχωρημένο»: Αντί για τον «ηλεκτρονικό χαφιέ» με τα μάτια και τα αυτιά, να ζητήσουν να τους διατεθεί ένας που εκτός από μάτια και αυτιά θα έχει και δυο χέρια και δυο πόδια. Ενας κανονικός χαφιές, δηλαδή, που δε θα τους παίρνει το κατόπι μόνο βγαίνοντας από το σπίτι τους, αλλά θα περιφέρεται και στο σαλόνι τους, στην κρεβατοκάμαρά τους και στην τουαλέτα τους. Αν είναι αθώοι, τι έχουν να φοβηθούν;..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «τυφλοπόντικας» - χαφιές(2013-02-10 00:00:00.0)
Αποφάσισε γενικευμένη χρήση χαφιεδοκαμερών(2010-12-04 00:00:00.0)
Βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται οι «χαφιεδοκάμερες»(2007-09-19 00:00:00.0)
Να ξηλωθούν όλοι τώρα(2005-08-04 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουν να καταγράφουν!(2005-06-04 00:00:00.0)
Τα ...παρακολουθούμενα(2004-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ