Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ελληνοτουρκικά και ΠΓΔΜ στο επίκεντρο

Χειρισμούς για να αντιμετωπίσουν το πιεστικό τρέχον εξάμηνο τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αναζήτησαν χτες, κατά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η πίεση που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση εκπορεύεται κυρίως από την Ουάσιγκτον, η οποία απαιτεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μέχρι το Δεκέμβρη, καθώς και διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, μέσα από ένα διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο εφ' όλης της ύλης.

Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι συζήτησαν για όλα τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Οπως παραδέχτηκε η υπουργός Εξωτερικών, «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο εξάμηνο και ταυτόχρονα ενδιαφέρον». Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αξιολόγηση του υπουργείου σχετικά με τις καινούριες προτάσεις Νίμιτς και για το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων, που θα έχει ο Ελληνας διαπραγματευτής, Βασιλάκης, με τον Μάθιου Νίμιτς.

«Η ουσιαστική αλλαγή, την οποία τόνισε ο Νίμιτς, είναι ότι διαγράφεται βούληση εκ μέρους των Σκοπίων να προχωρήσουν ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και ότι η σκοπιανή ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του θέματος του ονόματος είναι προς το συμφέρον του ίδιου του λαού τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ