Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Ενιαίος αγώνας ανεξάρτητα από Μέσο και σχέση εργασίας

Τα εργασιακά ζητήματα στην ΕΡΤ και οι εξελίξεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Την ανάγκη ενιαίας έκφρασης των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το εάν δουλεύουν σε κρατικά ή ιδιωτικά μέσα, ανεξάρτητα από το είδος των εργασιακών σχέσεων, ανέδειξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους συνδικαλιστές βρέθηκαν οι απολύσεις στα ΜΜΕ, η μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την εργοδοσία της ΕΡΤ, η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης, το ζήτημα των συμβασιούχων έργου της ΕΡΤ και άλλα εργασιακά ζητήματα.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια οργανωτικής διάσπασης στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Υποστηρίζουμε την ενιαία έκφρασή τους σε σωματεία και ομοσπονδία, ανεξάρτητα αν δουλεύουν σε κρατικά μέσα ή ιδιωτικά, ανεξάρτητα από τη μορφή και το είδος των εργασιακών σχέσεων.

Ετσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, για την απόκρουση της αντιδραστικής πολιτικής που ακολουθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τους διευθυντές και ιδιοκτήτες των Μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γίνεται καλά η δουλειά τους, με ένα προσωπικό όμως που θα είναι όμηρος των απλών εργασιακών σχέσεων και με καταφανή τάση την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης. Παλεύουμε, όλοι οι εργαζόμενοι να γράφονται στα σωματεία, να είναι ενιαία τα σωματεία και βεβαίως θα συμπαρασταθούμε σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει να υπογραφεί συλλογική σύμβαση, όχι με τους μισθούς πείνας που καθόρισε η ΓΣΕΕ, αλλά με βάση τις πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων σε συνθήκες κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ