Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απέλαση και μόνο με μία ποινική δίωξη!

Η απέλαση ακόμα και όσων μεταναστών διαθέτουν έγγραφα αλλά τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών θα είναι δυνατή, σύμφωνα με την πρόταση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατέθεσε προχτές το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Χωρίς καν να έχει καταδικαστεί ο μετανάστης, μόνο με την άσκηση της ποινικής δίωξης για ένα μικροαδίκημα, θα είναι δυνατό να κινηθεί η διαδικασία απέλασής του!

Πρόκειται για ξεκάθαρη ποινικοποίηση της μετανάστευσης, για κατάφωρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, για σκληρότατη τιμωρία των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής δράσης και της δράσης των μονοπωλίων. Η τροπολογία άρθρων του ν. 3386/2005 κινείται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την Κυβερνητική Επιτροπή για τη μετανάστευση, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, και πατά πάνω σε υπάρχουσες κοινοτικές Οδηγίες.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει το εξής, ως προς τη δυνατότητα απέλασης του μετανάστη: «Η παρουσία του (σ.σ. του αλλοδαπού) στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια της χώρας. Ο αλλοδαπός θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια ιδίως όταν σε βάρος του ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας ποινή τουλάχιστον τριών (3) μηνών».

Επιπλέον, παρατείνεται σε 6 μήνες, αντί 3 που προβλέπεται σήμερα, το ανώτατο όριο κράτησης αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης μέχρι την εκτέλεσή της. Ωστόσο, ο μετανάστης θα μπορεί να κρατείται μέχρι και 12 μήνες σε περίπτωση που η απέλαση καθυστερεί, ακόμα όταν αυτό γίνεται εξαιτίας της καθυστέρησης εγγράφων από τη χώρα προέλευσής του!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ