Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οι ανακοινώσεις για την πείνα

Το 2009 θα ξεπεραστεί το ιστορικό όριο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων στον κόσμο που υποσιτίζονται, ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί το ένα έκτο της ανθρωπότητας να είναι θύμα υποσιτισμού», σημειώνει ο FAO σε προκαταρκτική έκθεσή του για την έλλειψη διατροφικής ασφάλειας. «Η ανθρωπότητα θα έχει 1,20 δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα υποφέρουν από την πείνα» στο τέλος της χρονιάς, προσθέτει ο FAO και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ιστορικό επίπεδο». Η κατάσταση αυτή «δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής σοδειάς σε παγκόσμιο επίπεδο», αλλά οφείλεται «στην παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε ελάττωση των εισοδημάτων και απώλειες θέσεων εργασίας, μειώνοντας την πρόσβαση των φτωχών στα τρόφιμα», επισημαίνει. «Δεδομένων κυρίως των σοκ από την οικονομική κρίση και των συχνά ανεβασμένων τιμών των προϊόντων διατροφής σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των θυμάτων της πείνας αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως κατά περίπου 11%», σύμφωνα με τις προβλέψεις του FAO. Αυτά είναι τα στοιχεία και οι προβλέψεις του FAO. Αυτό όμως που δε μας λέει είναι γιατί σώνει και καλά είναι υποχρεωτικό να πεινάσουν τόσοι άνθρωποι, που δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι της κρίσης να συνεχίσουν να έχουν υπέρογκα κέρδη. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο ανάπτυξης που θα μπορούσε άνετα να θρέφει επαρκώς ολόκληρο τον πληθυσμό αρκεί να μην τον λυμαίνονται τα ιμπεριαλιστικά υπερκέρδη. Μ' αυτήν την έννοια ανακοινώσεις - διαπιστώσεις σαν αυτή του FAO, στο βαθμό που δεν υποδείχνουν τον πραγματικό ένοχο και δεν προτείνουν τη μοναδική πραγματική λύση που είναι το ξεπέρασμα του βάρβαρου ιμπεριαλισμού, μάλλον διαιωνίζουν το πρόβλημα, αφού είναι σαν να λένε στους υπόλοιπους εργαζόμενους «πάλι καλά, εσείς δεν πεινάτε και γι' αυτό καθίστε φρόνιμα».

Κούφια αντιπαράθεση ταυτόσημη ουσία

Τι προσπαθεί να κρύψει ο νέος «σκυλοκαυγάς» του δικομματισμού γύρω από το... ποιος (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) «οραματίστηκε» και «πάλεψε» πρώτος για το νέο Μουσείο Ακρόπολης;

Και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου μουσείου, που υπερψήφισαν με τη μορφή νόμου και τα δύο κόμματα πέρυσι, βάζει «ταφόπλακα» στον όποιο δημόσιο χαρακτήρα της κρατικής μουσειακής πολιτικής είχε απομείνει, ανοίγοντας άπλετα το δρόμο στο κεφάλαιο για την εκμετάλλευση, όχι μόνο των μουσείων, αλλά εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσπαθούν να κρύψουν δηλαδή ότι «φορτώνοντας» στο νέο μουσείο το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το αποκόπτουν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το «περνάνε» στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικοοικονομικής διαχείρισης και τελικά, στο όνομα της «ευελιξίας» και της οικονομικής «αυτοτέλειας» το παραδίδουν στους «μάνατζερ», τους «χορηγούς», τους ...«φίλους» του μουσείου και τις λοιπές «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Καθιστούν έτσι το νέο μουσείο «προοίμιο» για το τι περιμένει γενικά την πολιτιστική κληρονομιά.

Προσπαθούν, δηλαδή, να κρύψουν, για μια ακόμη φορά, το πόσο ταυτόσημη είναι η πολιτική τους. Αλλά καμία «επίκληση» στον... «εθνάρχη» και στην Μελίνα Μερκούρη δεν μπορεί να τους σώσει...

Ωραίο αστείο!!!

Τίτλος: «Αρκούδα ...συνέλαβε 3 Αλβανούς λαθρομετανάστες στις Πρέσπες».

Υπέρτιτλος: «Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές»!!!

Φωτογραφία: Μια αρκούδα!

Η είδηση δημοσιεύτηκε στη χτεσινή πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Απογευματινή». Στο σχετικό «ρεπορτάζ» «περιγράφονται» τα γεγονότα: «Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια μιας αρκούδας φαίνεται πως πέρασαν τρεις Αλβανοί λαθρομετανάστες στη Φλώρινα, καθώς το συμπαθές κατά τ' άλλα, θηλαστικό, αναλαμβάνοντας για λίγο ...ρόλο συνοριοφύλακα, τους επιτέθηκε, συμβάλλοντας σε μια πρωτοφανή ακόμα και για τα παγκόσμια χρονικά σύλληψη»!!!

Γι' αυτή τη συγκλονιστική ιστορία το μόνο που σκέφτηκε η «Απογευματινή», ήταν να συγχαρεί την αρκούδα που «συνέλαβε» τους μετανάστες! Μάλιστα, η φωτογραφία μιας αρκούδας υπάρχει και στη σελίδα του ρεπορτάζ με την εξής λεζάντα: «Αρκούδα σε ρόλο ...συνοριοφύλακα στην ελληνοαλβανική μεθόριο».

Συγχαρητήρια σε όσους επέλεξαν να κάνουν την πλάκα τους με το δράμα των μεταναστών. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους «ευαίσθητους» «φιλελεύθερους», που χλευάζουν τη ζωή άτυχων ανθρώπων.

Σταθερά ψηλά τα καπιταλιστικά κέρδη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ τους και οι βιομήχανοι. Πάνω από 23% λένε τα στοιχεία η μείωση του κύκλου εργασιών και των παραγγελιών στη βιομηχανική παραγωγή...

Για τα κέρδη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Κάτι όμως μας λέει πως θα κινηθούν στα συνήθη υψηλά επίπεδα.

Πώς θα γίνει αυτό το φαινομενικά αντιφατικό πράγμα; Μην ανησυχείτε, ξέρει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κάτι η προώθηση της μερικής απασχόλησης, κάτι η κατάργηση του 8ωρου, λίγο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τσουλάει το πράγμα.

Προσθέστε τις ρυθμισούλες για τα χρέη προς το ΙΚΑ, συνυπολογίστε τη μείωση της φορολογίας, «κολλήστε» στο τέλος και τις ευθείες ...επιδοτήσεις. Και να ...το θαύμα έγινε!

Πραγματική ...ευρω-μαγεία. Οπως οι ταχυδακτυλουργοί εξαφανίζουν ανθρώπους, αντικείμενα και ζώα, αυτοί εξαφανίζουν ...δικαιώματα. Κι απαιτούν να χειροκροτήσουμε στο τέλος.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ακριβώς ο Γιώργος Παπανδρέου; Πώς το είπε; «Να αλλάξουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας» και «να επενδύσουμε στον άνθρωπο»!!!

Να υποθέσουμε ότι μιλάμε για το ίδιο Σύμφωνο Σταθερότητας στο οποίο συνέπραξε και συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση Σημίτη και στη συνέχεια το είχε ως ...Ευαγγέλιο για κάθε πολιτική της πράξη;

Μάλλον σε αυτό αναφέρεται γιατί απλούστατα ...δεν υπήρξε ποτέ κανένα άλλο. Τότε φαίνεται του άρεσε, αλλά τώρα το είδε με «άλλο μάτι»!

Ελα όμως που η κυβέρνηση - της οποίας αν θυμόμαστε καλά ήταν μέλος - το εφάρμοσε. Αλλά τι να πει κανείς απέναντι σε τέτοια κοροϊδία...

Αφήνουμε που με κάτι τέτοια το ΠΑΣΟΚ «κλέβει» τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτοί για ένα «άλλο», «καλό» και «ανθρώπινο» Σύμφωνο Σταθερότητας δε λένε;

Ισως όχι τώρα τελευταία γιατί τους απασχολούν άλλου ειδους «σταθερότητες». Εσωκομματικές...


Γρηγοριάδης Κώστας

Δεύτερη φύση η προβοκάτσια

Η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός είναι δεύτερη φύση για το ΠΑΣΟΚ. Το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εσωτερικό σημείωμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής τακτικής του, παραδεχόταν ότι βασικό και μόνο όπλο απέναντι στο ΚΚΕ, ήταν η διασπορά της λάσπης για τα οικονομικά του. Και μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν, το πρόβλημα ωστόσο παραμένει για το ΠΑΣΟΚ: Η δράση του ΚΚΕ, η επιρροή του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η στήριξη που προσφέρει στο ΠΑΜΕ, είναι αγκάθι στο μάτι της σοσιαλδημοκρατικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, που συναγωνίζεται σε αντεργατική σκληρότητα την πολιτική της ΝΔ. Γι' αυτό και το ΚΚΕ πρέπει να πολεμηθεί με κάθε τρόπο. Και επειδή είναι αδύνατο με πολιτικά επιχειρήματα να αντιμετωπιστεί η στρατηγική του, το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στη δοκιμασμένη βρωμιά της προβοκάτσιας.

Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ; Το κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Γι' αυτό και με ανέντιμα μέσα χτυπάει την ταξική πρωτοπορία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κινητοποιήσεις που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα. Εκεί όπου 37 μουσικοί του Δήμου βρίσκονται υπό απόλυση, με την υπογραφή τής στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ανδρέα Φούρα, στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ έκανε στο ακέραιο το ταξικό του καθήκον. Στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Μπήκε μπροστά στον αγώνα τους. Αυτοί που θεωρούσαν εύκολους αντίπαλους τρεις ντουζίνες εργαζόμενους, βρήκαν ξαφνικά απέναντί τους ένα τσούρμο αποφασισμένους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους που είπαν και ξεκαθάρισαν πως οι απολύσεις δεν πρόκειται να περάσουν.

Τα βρήκε σκούρα το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση, είτε στην Ελλάδα, είτε στην ΕΕ, κάθε νόμο, στρατηγική και συμφωνία που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και διαιωνίζει την πολιτική και εργασιακή ομηρία χιλιάδων εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ που είτε στην κυβέρνηση, είτε στη διοίκηση ενός δήμου, δε θέλησε ποτέ και δε θέλει να ακούγεται κουβέντα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ, που, στο δήμο της Νίκαιας, έχοντας την πλειοψηφία στο σωματείο των εργαζομένων, χτυπούσε τη δημοτική αρχή που πάλευε με νύχια και με δόντια για τη μονιμοποίηση όλων, την οποία και πέτυχε.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ λύσσαξε σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πάτρα. Και τι δεν είπαν τα στελέχη του. Οτι οι αγωνιστές προπηλάκισαν, έβρισαν, έριξαν κάτω εγκύους, έκλεψαν στολές της μπάντας! Τραμπούκισαν χτυπώντας βάναυσα στέλεχος του ΚΚΕ. Μέχρι και το ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ του να μη μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι είπαν! Το μέγεθος του ψέματος, η ένταση της προβοκάτσιας δείχνουν και το φόβο τους. Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα μέσα από τους ταξικούς αγώνες. Αντιλαμβάνονται την ενιαία στρατηγική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη στοχοποιούν. Καθοριστική συμβολή σ' αυτό έχει το ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ. Τη στρατηγική του ΚΚΕ, την αυξανόμενη απήχησή της στους εργαζόμενους. Δικαιολογημένος ο φόβος τους. Και μάταιος ο κόπος τους να βρωμίσουν με την προβοκάτσια τους το ΚΚΕ.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Νέα αντικομμουνιστική επίθεση

Γρηγοριάδης Κώστας

Πληθαίνουν οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις που εξαπολύονται από τον κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό σε διάφορα συνδικάτα, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται καθόλου για τυχαία αλλά για καλά οργανωμένη και μεθοδευμένη επίθεση. Χτες στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ - όπως ακριβώς συνέβη πριν λίγες μέρες στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ - αναπαρήγαγε τις γνωστές αντικομμουνιστικές συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ και, μάλιστα, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι όπως οι κομμουνιστές έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έτσι και αυτός έχει το δικαίωμα να είναι αντικομμουνιστής!

Τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στήριξε και η ΠΑΣΚΕ, καθώς μέλος της στην τοποθέτησή του είπε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Και στις δύο τοποθετήσεις είναι φανερή η προσπάθεια να εξομοιώσουν την πολιτική κριτική - ακόμα και με μορφή «πολεμικής» - απέναντι στο ΚΚΕ με την ωμή συκοφαντία και προβοκάτσια στην οποία καταφεύγουν όλο και πιο συχνά οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι συνδικαλιστικές τους δυνάμεις.

Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων ήταν άμεση και πληρωμένη. Επιβεβαιώνεται ωστόσο για μια ακόμη φορά ότι η ένταση της αντεργατικής επίθεσης συνοδεύεται από ένταση του αντικομμουνισμού με στόχο να χτυπηθεί όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά το ίδιο το εργατικό κίνημα. Να χτυπηθεί η δύναμη που μπαίνει μπροστά στη μάχη για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή των πολιτικών που γεννούν και οξύνουν τα προβλήματά τους. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας την ίδια τους την πείρα. Τα δικά τους συμφέροντα στοχοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και βάζουν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, για να απονευρώσουν και να υποτάξουν το κίνημα, χτυπώντας την ταξική πρωτοπορία του.

Απίστευτη εμπορία...

Εντονη είναι η συζήτηση στους ιατρικούς κύκλους και σε σχετικούς συλλογικούς φορείς για τη σκοπιμότητα της διατήρησης μονάδας ομφαλοπλακουντιακού αίματος (τα γνωστά πια βλαστοκύτταρα) για προσωπική χρήση. Δηλαδή, για να σώσουμε μελλοντικά το «δικό μας άνθρωπο» από μια βαριά αρρώστια, όπως η λευχαιμία. `Η, όπως λένε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τραπεζών, αυτά τα κύτταρα θα χρησιμοποιηθούν στη λεγόμενη αναγεννητική θεραπεία. Δηλαδή, θα αποτελέσουν το υλικό για να «φτιαχτούν» τα κατεστραμμένα κύτταρα, π.χ., από ένα έμφραγμα καρδιάς.

Μα, αντιτείνουν οι σοβαροί επιστήμονες, αν χρειαστεί μια μεταμόσχευση, π.χ., στην περίπτωση της λευχαιμίας το μόνο ακατάλληλο μόσχευμα είναι αυτό που προέρχεται απ' τον ίδιο τον άρρωστο. Επομένως, το μόσχευμα πρέπει να αναζητηθεί από κάποιον άλλον δότη που έχει ιστοσυμβατότητα με τον άρρωστο. Και η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο μέσα από τις δημόσιες τράπεζες των βλαστοκυττάρων.

Στην Ελλάδα χρειάζονται 80 περίπου τέτοια μοσχεύματα το χρόνο και θα μπορούσαν να υπάρχουν αν υπήρχαν δύο δημόσιες τράπεζες με 25.000 μονάδες. Υπάρχει όμως μία δημόσια τράπεζα με 1.200 μονάδες και περισσότερες από 20 ιδιωτικές με - κατ' εκτίμηση - 70.000 μονάδες.

... με τριπλή απώλεια

...Οσον αφορά την αναγεννητική θεραπεία, λένε πάλι οι σοβαροί επιστήμονες, αυτό έχει σχέση με τη «φιλολογία των βλαστοκυττάρων» και την ανάπτυξη της επιστήμης της επόμενης δεκαετίας. Ομως και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λήψη των βλαστοκυττάρων είναι απ' το μυελό των οστών, κάτι που εφαρμόζεται και σήμερα.

Οπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, σε παγκόμιο επίπεδο έχουν ανακοινωθεί 30.000 μεταμοσχεύσεις με βλαστοκύτταρα απ' τον πλακούντα. Γι' αυτές υπάρχουν δημοσιεύσεις μόνο για 15 αυτόλογες (δηλαδή από τον ίδιο τον άρρωστο) και ανακοινώσεις για άλλες 135 αυτόλογες μεταμοσχεύσεις. Οι υπόλοιπες 29.850 μεταμοσχεύσεις ήταν ετερόλογες. Δηλαδή τα μοσχεύματα πάρθηκαν από δημόσιες τράπεζες.

Διατηρώντας τα κύτταρα αυτά σε ιδιωτική τράπεζα, υπάρχει τριπλή απώλεια: Για τον ίδιο το δότη, καθώς είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν απ' τον ίδιο. Για έναν άρρωστο που έχει ιστοσυμβατότητα με το δότη, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το μόσχευμα. Για τους γονείς, γιατί πληρώνουν χαράτσια διατήρησης των μοσχευμάτων, χωρίς αντίκρισμα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστικό «Δίκαιο»

Ενα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους υπαγωγής του «Δικαίου» της Ελλάδας στο αμερικάνικο και στο ευρωενωσιακό, και μαζί πράξη κατεδάφισης οποιουδήποτε εμποδίου ή κατάκτησης υπήρχε σε εθνικό επίπεδο, στον τομέα της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποτελεί το περιεχόμενο των τρομοσυμφωνιών της ΕΕ με τις ΗΠΑ, τις οποίες προσυπογράφει η κυβέρνηση, για την έκδοση Ελλήνων στις ΗΠΑ, που με τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν προχτές βράδυ στη Βουλή και αναμένεται να προωθηθούν άμεσα προς ψήφιση, έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Σύμφωνα με αυτές, οποιοσδήποτε χαρακτηρίζεται ως «εγκληματίας» από τις ΗΠΑ, θα παραδίδεται μετά από... «διαβούλευση», (εδώ πέφτει δούλεμα) με τους Αμερικανούς στα χέρια τους, ακόμα και αν υπάρχουν περιορισμοί από το ελληνικό Σύνταγμα ή και αμετάκλητες αθωωτικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων!

Η εν λόγω διαδικασία αποτελεί συνέχεια των όσων έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου, που στοχεύουν ευθέως στα λαϊκά δικαιώματα και στην καταστολή οποιασδήποτε «απειλής» κατά της καθεστηκυίας τάξης προερχόμενης από το λαϊκό κίνημα.

Οι τροπολογίες αυτές έρχονται να συμπληρώσουν το «παζλ» των διαφόρων ευρωτρομονόμων και των συμφωνιών Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις και να άρουν τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στην πράξη από το ελληνικό Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αποτελούν η μεν μια τροπολογία, προσθήκη στη Σύμβαση αμοιβαίας «δικαστικής συνδρομής» σε ποινικές υποθέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ της 26/5/1999, η οποία τροποποιήθηκε στις 25/6/2003 και η δε δεύτερη είναι προσθήκη στη Συνθήκη περί αμοιβαίας έκδοσης «εγκληματιών» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, του 1931, όπως αυτή ενισχύθηκε με την αντίστοιχου περιεχομένου Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ επίσης στις 25/6/2003. Οι ρυθμίσεις προωθούνται, όπως αναφέρεται «ώστε να αρθεί κάθε αμφισβήτηση και αμφιβολία περί εφαρμογής του άρθρου 13 της αντίστοιχης Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ και στις σχέσεις μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, σχετικά με την επίκληση από τα συμβαλλόμενα μέρη των όρων της "μη παρέκκλισης"».

Η πρόκληση, όμως, φθάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε να παραδέχονται επίσημα, μέσα από τα σχετικά κείμενα των τροπολογιών, ότι αυτού του είδους τα εμπόδια, συνταγματικά και δικαστικά, θα αντιμετωπίζονται με... «διαβουλεύσεις». Είναι μια πρωτοφανής παραπλανητική μεθόδευση από πολιτική αλλά και από νομική άποψη, καθώς η προστασία του υποτιθέμενου «σκληρού πυρήνα» της εσωτερικής έννομης τάξης, σύμφωνα και με αυτό ακόμα το Δίκαιο της αστικής τάξης, ουσιαστικά ταυτίζεται με αυτή των ΗΠΑ και της ΕΕ, και η διαβούλευση αποτελεί το προσωπείο της δήθεν κυριαρχίας, αφού η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της συμπλέουν με την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Γι' αυτό άλλωστε στέλνουν ελληνικό στρατό στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού χρειάζεται η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Είναι καθαρό πως στόχος τους είναι το λαϊκό κίνημα, η αντιιμπεριαλιστική πάλη, όλοι όσοι αμφισβητούν την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και των πολιτικών συστημάτων που τον υπηρετούν. Είναι γνωστό, πως για τους Αμερικανούς αλλά και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, καταγράφονται στο «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιό τους, ως «ασύμμετρες απειλές», και πράξεις του μαζικού λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό ακριβώς είναι λαϊκή υπόθεση η απόκρουση αυτής της επίθεσης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ