Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην αντεπίθεση

Στις 3 και 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί φέτος για 9η συνεχή χρονιά το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Από παλιότερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ
Από παλιότερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ
Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για το διήμερο εκδηλώσεων για τη μετανάστευση, που διοργανώνει η ΚΟΑ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ την Παρασκευή, 3 και το Σάββατο, 4 Ιούλη στο πάρκο ΦΙΞ, στα Πατήσια. Για την ερχόμενη βδομάδα έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις με μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους, όπου θα συζητηθούν τα αίτια της μετανάστευσης και οι θέσεις του ΚΚΕ. Θα γίνουν επίσης εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας. Επιπλέον, εκδηλώσεις με αυτό το θέμα θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Ν. Ιωνία, στο Γαλάτσι. Στόχος των φετινών διήμερων εκδηλώσεων είναι να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση για το θέμα της μετανάστευσης από τη σκοπιά των ντόπιων και ξένων εργατών, ένα πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη να αποκρούσει τις εθνικιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις που μπορεί να τις κραυγάζει ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πηγάζουν από την πολιτική της ΕΕ, τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού διημέρου για τη μετανάστευση. Κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που παίρνονται το τελευταίο διάστημα θα πλήξουν τόσο τους Ελληνες όσο και τους μετανάστες εργαζόμενους και επιδιώκουν να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο. Μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι η πάλη, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η κοινή δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων(2018-09-18 00:00:00.0)
Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες σε κοινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό(2017-04-29 00:00:00.0)
Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2015-06-07 00:00:00.0)
Για την αντεπίθεση Ελλήνων και μεταναστών εργατών(2009-06-30 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες(2009-06-24 00:00:00.0)
Ενωμένοι στη δράση για την αντεπίθεση(2009-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ