Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ηθελε «πιο επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης»!

Σε ακόμα «πιο επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης» προσδοκούσε να καταλήξουν οι ηγέτες της ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου«κατώτερες των προσδοκιών και των αναγκών της χώρας τις αποφάσεις» της Συνόδου Κορυφής...

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών κατέληξαν στο κείμενο των συμπερασμάτων τους στη συνέχιση της σκληρής λιτότητας, στη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων το ΠΑΣΟΚ βγήκε να απαιτήσει ακόμα πιο «επιθετική αντιμετώπιση»!

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας απόλυτα τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και έχοντας ήδη συμπεριλάβει τις αποφάσεις της ΕΕ στο πρόγραμμά του, διεκδικεί τον τίτλο του «ικανότερου» πολιτικού φορέα για την επιβολή τους. Εξάλλου, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των «Ευρωπαίων σοσιαλιστών» πρότεινε πλήθος μέτρων για την ενίσχυση τόσο του τραπεζικού όσο και του συνόλου του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην απόφαση των ηγετών της Ενωσης να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Μ. Μπαρόζο για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Κομισιόν, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, παραμένει στη θέση του κατά της υποψηφιότητας του κ. Μπαρόζο, τόσο για τις θέσεις που εκφράζει, όσο και γιατί η σχετική απόφαση πρέπει να ληφθεί στο πλαίσιο της νέας Συνθήκης της Λισαβόνας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο τέλος του χρόνου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μη στήριξη Μπαρόζο αποτέλεσε βασικό σημείο συζήτησης ανάμεσα στα μέλη του «ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος», αλλά οι τρεις εν ενεργεία πρωθυπουργοί μέλη του, της Ισπανίας, της Αγγλίας και της Πορτογαλίας τελικά υπερψήφισαν την επανεκλογή Μπαρόζο!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος και στο θέμα της μετανάστευσης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία δεσμευτική επίδειξη αλληλεγγύης των εταίρων προς την Ελλάδα», αλλά σπεύδοντας να αθωώσει τις πολιτικές του ευρωοικοδομήματος επέκρινε - όπως έπραττε στο παρελθόν και η ΝΔ - τη σημερινή κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «στο θέμα αυτό η Ελλάδα δεν προσήλθε με κάποια συγκεκριμένη πρόταση», προσθέτοντας ότι «το θέμα της λαθρομετανάστευσης η κυβέρνηση το ανακάλυψε μετά τις ευρωεκλογές και αφού είδε τη διαρροή των ψηφοφόρων της προς τον ΛΑ.Ο.Σ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπαρκτός ευρω-συνασπισμός(2009-06-12 00:00:00.0)
«Αποσύρσεις» υποψηφίων επιτρόπων της Κομισιόν(2004-11-03 00:00:00.0)
«Ναι» σε πόλεμο και μεταλλαγμένα(2004-07-16 00:00:00.0)
ΣΥΝγχυση με την επανεκλογή Στεφανόπουλου(1999-07-15 00:00:00.0)
Υποψηφιότητα Εβερτ με βολές κατά πάντων(1997-02-25 00:00:00.0)
Τα πρόσωπα έρχονται, τα αδιέξοδα παραμένουν(1997-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ