Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι διάφοροι «Πρετεντέρηδες» και η τρομο-λαγνεία τους

«Απρακτοι και άβουλοι θα περιμένουμε το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα», διαπιστώνει απογοητευμένος ο Ι. Κ. Πρετεντέρης από τις σελίδες της πρωινής του Συγκροτήματος.

Ποιο είναι το πρόβλημα κατά τον ίδιο; Οτι η κοινωνία δε συνεργάζεται για να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε «οι υπηρεσίες τάξεως της Ελληνικής Δημοκρατίας» να είναι «στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της σημερινής κοινωνίας». Και γι' αυτό φταίει το ΚΚΕ! Οχι, το τελευταίο δεν το διατυπώνει κατηγορηματικά, αλλά με ύπουλο τρόπο το αφήνει να εννοηθεί.

Αφού δηλώνει ότι δε γνωρίζει «αν η Αστυνομία διαλύθηκε ή αν ήταν πάντα διαλυμένη», αλλά αυτό είναι «δευτερεύον», αφού διαπιστώνει πως «είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται η Αστυνομία για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας», κάνει τη βαρύγδουπη διαπίστωση: Οτι «οι υπηρεσίες τάξεως της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της σημερινής κοινωνίας. Από τη λαθρομετανάστευση ως τη δασοπυρόσβεση και από την τρομοκρατία ως τη δημόσια ασφάλεια, η αδυναμία τους εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή».

Ετσι απλά! Στο ίδιο τσουβάλι η δασοπυρόσβεση, η λαθρομετανάστευση, οι κλοπές και η τρομοκρατία! Που η Αστυνομία δεν τα αντιμετωπίζει όπως πρέπει. Και αυτό, όχι επειδή έχει «οργανωτικό πρόβλημα», αλλά ένα «σημαντικό και σύνθετο πρόβλημα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και αφορά ολόκληρη την κοινωνία μας». Ποιο είναι αυτό; Αφού αναφέρει «το γραφειοκρατικό πνεύμα, την έλλειψη επαγγελματισμού, την αναποτελεσματικότητα, τη λούφα και όλα τα απερίγραπτα ελαττώματα που αφορούν τον ελληνικό δημόσιο τομέα στο σύνολό του», αλλά και «τον κομματισμό, ο οποίος μετατρέπει τις δυνάμεις τάξεως σε πεδίο άσκησης κομματικής αναξιοκρατίας», καταλήγει στην ουσία: «Η ύπαρξη τμημάτων της κοινωνίας μας με ισχυρή πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιτίθενται σε κάθε έννοια αστυνόμευσης και καταστολής. Χάρη σε αυτές τις αντιλήψεις, οι δυνάμεις τάξεως υποχρεούνται να επιχειρούν σχεδόν σε εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον».

Ετσι ακριβώς! Φταίνε τα «τμήματα της κοινωνίας»! Η «κοινωνία», γίνεται πλέον «τμήματα της κοινωνίας». Που προφανώς δεν φταίνε μόνο επειδή αντιτίθενται στην αστυνόμευση και την καταστολή, αλλά και γιατί αντιδρούν γενικότερα, οπότε δημιουργείται το «πολιτικό κόστος», το οποίο με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα τη μη αντιμετώπιση των όσων προανέφερε (γραφειοκρατικό πνεύμα, κομματισμός κ.λπ.)

Και - θεωρώντας ως δεδομένο ότι με αυτές τις διαπιστώσεις δε διαφωνεί κανείς, θέτει το ερώτημα: «Τι κάνεις για να αντιμετωπίσεις τις αδυναμίες που όλοι μαζί διαπιστώνουμε;». Τι κάνεις εσύ, ο «ένας», τι θέση παίρνεις, γι' αυτό που «όλοι» και μάλιστα «μαζί διαπιστώνουμε». Αυτό είναι το κύριο. Από εσένα και μόνο εξαρτάται. Γιατί οι πολιτικές δυνάμεις δε θα κάνουν απολύτως τίποτα. «Η Δεξιά επειδή αν μπορούσε να κάνει κάτι θα το είχε ήδη κάνει» και «το ΠαΣοΚ επειδή περιμένει τις εκλογές».

Και η Αριστερά; Επίσης δε θα κάνει απολύτως τίποτα, «επειδή θεωρεί (για να δανειστώ την έκφραση του Ριζοσπάστη ) ότι όλα αυτά δεν είναι παρά αφορμές για να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Ετσι λοιπόν, εσύ ο «ένας», καλά θα κάνεις να μην ανήκεις σε εκείνα τα «τμήματα της κοινωνίας», αυτά δηλαδή που επηρεάζονται και ακολουθούν το ΚΚΕ.

Δεν εκπλήσσουν, βέβαια, τα όσα λέει ο Ι. Κ. Πρετεντέρης. Για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετεί, μάχεται με συνέπεια. Προφανώς και δε δικαιούται, ούτε στο ελάχιστο, να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της κοινωνίας και να μιλάει εξ ονόματός της, για να χύνει το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, της υποταγής της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. Ξέρει καλά ότι αυτό το φαινόμενο που ονομάζουν τρομοκρατία, όπως ξέρουμε και εμείς, είναι υπαρκτό, γιατί οι μυστικές και φανερές υπηρεσίες του συστήματος που υπηρετεί ο ίδιος και οι όμοιοί του το στήνουν, στήνοντας ή χρησιμοποιώντας ανάλογους μηχανισμούς και κατά πως κάθε φορά εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Ο ίδιος ξέρει επίσης ότι έχει επωμιστεί την αποστολή να το πλασάρει κατά πως βολεύει τα αφεντικά με τα οποία ταυτίζεται. Αλλωστε, το δημοσιογραφικό συγκρότημα, στο οποίο δουλεύει, έβγαζε τον Κουφοντίνα στα «ΝΕΑ» το Δεκέμβρη, αυτόν που ο ίδιος και το συγκρότημά του τον έλεγαν τότε κοινό δολοφόνο και εγκληματία, να δίνει επαναστατικές οδηγίες στους επίδοξους «νέους τρομοκράτες» όπως τους ονομάζουν. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, δηλαδή. Και δεν είναι μόνος του. Και ο Τριανταφυλλόπουλος που έβγαζε τότε τον Ξηρό ζωντανά στο κανάλι που «δουλεύει» από τον Κορυδαλλό για τον ίδιο σκοπό, και οι άλλοι του σιναφιού τους, στον ίδιο ντορό βαράνε. Μόνο που έχουν γίνει πλέον πολύ προβλέψιμοι, όπως και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς που τους δίνουν τροφή να κάνουν τάχα τους δεινούς ρεπόρτερ...


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ