Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα μέτωπα πάλης και η προοπτική

Από κινητοποίηση μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην παραλία του Ελληνικού
Από κινητοποίηση μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην παραλία του Ελληνικού
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό είναι σαφείς και περιλαμβάνουν τόσο τις άμεσες προτεραιότητες της πάλης, όσο και τις βάσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο θέμα του παραθερισμού. Αποτελούν μόνιμη διέξοδο για τους εργαζόμενους και τις εργατικές οικογένειες.

Αμεσα μέτωπα πάλης:

1. Αντιμετώπιση των παραβιάσεων συλλογικών συμβάσεων, εντατικοποίησης, ανασφάλιστης δουλειάς. Τήρηση ωραρίων, αυξήσεις μισθών.

2. Προστασία ανέργων και απολυμένων στα πλαίσια της γενικότερης πρότασής μας.

3. Προστασία γυναικών, νέων, αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας, προληπτικοί έλεγχοι.

4. Οχι στη στυγνή εκμετάλλευση των νέων, ιδιαίτερα επαγγελματικών σχολών.

5. Προστασία των μεταναστών.

6. Προστασία ακτών και δασών.

7. Συντονισμός και κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους.

8. Προστασία του δικαιώματος για αναψυχή και διακοπές για όλους τους εργαζόμενους μέσα από την εξασφάλιση της μηνιάτικης ετήσιας άδειας και του 14ου μισθού για τις διακοπές.

9. Προστασία του δικαιώματος για δωρεάν διακοπές για όλα τα παιδιά των εργαζομένων.

10. Προστασία του δικαιώματος για δωρεάν διακοπές για τους συνταξιούχους και τους φτωχούς αγρότες.

11. Προστασία του δικαιώματος για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

12. Δημιουργία δημόσιων μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών για τα τουριστικά επαγγέλματα. Την κατάργηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Τη δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών για τους πτυχιούχους των οικονομικών σχολών της ενιαίας δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης.

Η ανάγκη αντίστασης και σύγκρουσης με την πολιτική που συρρικνώνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, που στραγγαλίζει τις κοινωνικές ανάγκες, προκειμένου να ικανοποιήσει την κεφαλαιοκρατική κερδοφορία, αντικειμενικά γίνεται κοινή ανάγκη και για τους μικρούς ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων για δύο λόγους: α) Γιατί ο δικός τους κύκλος εργασιών εξαρτάται κυρίως από την αγοραστική δύναμη του λαϊκού εισοδήματος. β) Γιατί η πολιτική που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο μεταφράζεται σε χρηματοπιστωτικές, φορολογικές και άλλες επιμέρους πολιτικές, που οδηγούν στον αφανισμό τους.

Συνολική πρόταση διεξόδου - προοπτικής

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τόσο την τουριστική κοινωνική εργασία όσο και τους όρους κατανομής του προϊόντος της, ως μέρος της συνολικής αντίληψής του για τη δυνατότητα και αναγκαιότητα οι σχέσεις ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να εναρμονιστούν με τον κοινωνικό χαρακτήρα της εργασίας, να γίνουν κοινωνική, λαϊκή περιουσία τα αναπτυγμένα μέσα παραγωγής.

ΣΚΟΠΟΣ

  • Η ικανοποίηση του καθολικού δικαιώματος στον τουρισμό, στην ανάπαυση, στις διακοπές και στην αναψυχή.

Ο τουρισμός μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στην ευρύτερη επικοινωνία, στη γνωριμία με τους άλλους λαούς, ήθη, έθιμα και πολιτισμούς, να συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε λαούς και χώρες, να δημιουργεί νέες ανάγκες για μόρφωση, στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας, στο σεβασμό και στην αρμονική σχέση της ανθρώπινης κοινωνίας με το περιβάλλον.

  • Σε αναλογία προς τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, τις ενεργειακές, υδροδοτικές, αποχετευτικές και μεταφορικές υποδομές των πόλεων και της υπαίθρου, των αναγκών του κέντρου και της περιφέρειας.
  • Σε αναλογία με τις ανάγκες εκπαίδευσης και ειδίκευσης του εργατικού δυναμικού και τις ανάγκες φροντίδας της υγείας σε όλες τις βαθμίδες της.
  • Σε ισορροπία με τη φύση. Το γενικό κίνητρο της οικονομίας, η κοινωνική ευημερία, γίνεται μέτρο για την παρέμβαση της ανθρώπινης ενέργειας στη φύση, για την αξιολόγηση των θετικών αποτελεσμάτων της και των αρνητικών συνεπειών της.
  • Η δυνατότητα οργανωμένης και υπεύθυνης πρόσβασης και περιοδικής διαβίωσης σε φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα προστασίας.

Οι φορείς οργάνωσης και διεύθυνσης της τουριστικής δραστηριότητας - κρατικές επιχειρήσεις, φορείς κρατικών επιχειρήσεων και συνδικάτων, συνεταιρισμοί - θα υπάγονται σε γενική διεύθυνση περιφερειακά διακλαδωμένη, αρμόδια για τον εσωτερικό - εγχώριο και αλλοδαπό - και εξωτερικό τουρισμό. Αυτός ο κεντρικός φορέας θα συνεργάζεται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με όλους τους διοικητικούς και κοινωνικούς φορείς - συνδικάτα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοινωνικές οργανώσεις κλπ. - για την καταγραφή, αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών για τη διατίμηση και την κατανομή τους.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση θεωρεί τη λύση του πολιτικού προβλήματος, την κατάκτηση της λαϊκής, της εργατικής εξουσίας. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση μπορεί η τουριστική οικονομική δραστηριότητα να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κι όμως θα είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι...»(2022-07-16 00:00:00.0)
Δίνουν λεφτά για να εξασφαλίσουν έτοιμη πελατεία και κέρδη στους επιχειρηματίες!(2017-12-19 00:00:00.0)
Το δικαίωμα στις διακοπές(2011-05-06 00:00:00.0)
Επερώτηση για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού(2010-06-11 00:00:00.0)
Καθολικό δικαίωμα του λαού ο Τουρισμός(2009-05-14 00:00:00.0)
Στο πλευρό του τουριστικού κεφαλαίου(2004-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ