Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ
Καθολικό δικαίωμα του λαού ο Τουρισμός

Διήμερη περιοδεία του Τ. Τσιαπλέ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον Τουρισμό ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε Σκόπελο και Σκιάθο.

Ο Τ. Τσιαπλές μίλησε σε συγκεντρώσεις στο Δημοτικό Καφενείο στη Σκόπελο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σκιάθο, όπου, επίσης, περιόδευσε σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα προβλήματα που «καίνε» τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων, όπως αυτά που αφορούν στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία (πανάκριβα εισιτήρια και ναύλα αυτοκινήτων, όχι τακτικά δρομολόγια πλοίων κ.ά.).

Στις ομιλίες του ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα δε βασίστηκε στην εξασφάλιση του δικαιώματος για φτηνό και ποιοτικό τουρισμό για όλο το λαό, ακριβώς επειδή στόχος της ήταν η αύξηση του κέρδους, όπως σε όλους τους τομείς».

Οσον αφορά στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι, με την καθοδήγηση της ΕΕ, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν μια πολιτική που δημιούργησε το έδαφος για την επιβολή απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και αμοιβής για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό, οδήγησε πάνω από το 50% των εργαζομένων στην Ελλάδα να μην μπορεί να κάνει διακοπές, ένα άλλο ποσοστό να μειώνει σημαντικά χρόνο το χρόνο τη διάρκεια των διακοπών, ενώ ένα σημαντικό μέρος κατευθύνεται σε σπίτια συγγενών και φίλων, λόγω της μακροχρόνιας μονόπλευρης λιτότητας σε μισθούς, συντάξεις και γενικότερα στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών που επέβαλαν.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι «αναγκαία προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της τουριστικής κοινωνικής εργασίας, σαν αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής οικονομίας, για την οποία παλεύει το ΚΚΕ». Κι αφού αναφέρθηκε στα άμεσα μέτωπα πάλης του Κόμματος, απηύθυνε στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό - επισιτισμό κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. «Στις ευρωεκλογές στις 7 του Ιούνη - τόνισε - να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, για να γίνει ένα μεγάλο βήμα αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, μέσα από τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ