Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο πλευρό του τουριστικού κεφαλαίου

Ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ

Τη δέσμευση του υφυπουργού Τουρισμού Α. Λιάσκου προς τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ζακύνθου, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μια πολιτική «που χαράζεται στα πλαίσια της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών του τουρισμού».

Η ΝΕ σημειώνει ότι αυτός είναι ο λόγος που ο υφυπουργός δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου και τονίζει: «Ψεύτικο δίλημμα και ταυτόχρονα επικίνδυνο για τους μικροεπαγγελματίες στον τουριστικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία του νησιού, είναι η κατεύθυνση για στροφή στον "ποιοτικό τουρισμό". Αυτός ο προσανατολισμός θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τα συμφέροντά των μικροεπαγγελματιών».

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό, η ΝΕ Ζακύνθου επισημαίνει την ανάγκη διεκδίκησης «της κατοχύρωσης του λαϊκού δικαιώματος για δωρεάν διακοπές, αναψυχή και τουρισμό για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία». Και για να γίνει αυτό, προσθέτει, απαιτείται «η τουριστική οικονομική δραστηριότητα πρέπει να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων». Πρέπει επίσης, να κατοχυρωθεί η σταθερή δουλιά των εργαζομένων στον κλάδο και να καταργηθούν οι «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ