Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΧΛΕΥΗ: «Κουραστήκαμε να περιμένουμε την προαναγγελθείσα "βίαιη σύγκρουση" της Ευρώπης με τη Δεξιά, με τον καπιταλισμό και τις αγορές. Τίποτε τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Δεν ακούμε κανέναν να ζητεί "μαρξιστική επανάσταση". Ούτε κανείς μιλάει για εθνικοποίηση της βιομηχανίας. Καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ακούστηκε ούτε καν μια φωνή που να ζητεί αυτό που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκαλεί "στήριξη της οικονομίας" και κάποιοι επισήμως ονομάζουν "μαζικές κυβερνητικές δαπάνες". Αντιθέτως ο καπιταλισμός θριάμβευσε, έστω στη "χλιαρή" ευρωπαϊκή εκδοχή του» (το άρθρο σε «the Washington Post» / TO BHMA).

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΣΣΔ! «Αν υπήρξε κάτι θετικό στην ΕΕ το οποίο παραδέχονται ακόμη και φανατικοί εξ αριστερών επικριτές της, είναι το ότι κατάφερε να εξασφαλίσει επί μισόν και πλέον αιώνα την ειρήνη στο εσωτερικό της, σε μια περιοχή που έχουν χυθεί τόνοι αίματος για τη θρησκεία, τη φυλή και τις εδαφικές διεκδικήσεις» (ο Μ. Λίτσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: «Οι τομείς με τους οποίους θα ασχοληθεί "η κυρία Νίκη" είναι η Ενέργεια και οι Μεταφορές. Τις εξωτερικές σχέσεις και τη μετανάστευση, τα πιο hot θέματα στην ατζέντα του ΛΑΟΣ τις αφήνει στον Θανάση Πλεύρη» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: «"Η θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο ο Καραμανλής ή θα τον πάμε εμείς τον Μάρτιο" Στη φράση αυτή κορυφαίου παράγοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπυκνώνονται τα ενδεχόμενα για τις πολιτικές εξελίξεις (...) τα περισσότερα στελέχη στοιχημάτιζαν υπέρ του Σεπτέμβρη» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ