Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ανοίγει το εδαφικό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Αμεση και σαφής ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Στέφανου Στεφάνου, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Χασάν Ερτσακιτζά, ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έφερε «πρωτοφανείς» ιδέες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν επικεντρώνεται αρκετά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο Στ. Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας βάσης λύσης, καταθέτει τις λογικές προτάσεις της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο, στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, εργάζεται με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό, με στόχο να φθάσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι «ο Χ. Ερτσακιτζά την Τρίτη προέβη σε κάποιες δηλώσεις και κάποιους ισχυρισμούς, ισχυρισμοί οι οποίοι είναι και αστήριχτοι, είναι και ατεκμηρίωτοι, θα έλεγα είναι και αυθαίρετοι».

Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η 32η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπου και αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για το εδαφικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ