Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: «Για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους θα απαιτηθεί η λήψη σκληρών, επώδυνων μέτρων, όπως "πάγωμα" μισθών για δεύτερο συνεχή χρόνο στον δημόσιο τομέα, αυξήσεις έμμεσων φόρων και νέες αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να εξαιρείται καμιά ΔEKO... Πρόκειται για μέτρα με πολιτικό κόστος (...) Η κυβέρνηση οφείλει να κάμψει με επιχειρήματα τις όποιες αντιδράσεις, να "ζυγίσει" τα γεγονότα και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: «Το τρίτο στοιχείο αφορά την Κεντροαριστερά αλλά και τα κόμματα που αμφισβητούν συνολικά το οικονομικό σύστημα. Οχι μόνο δεν κέρδισαν από την κρίση, αλλά αντιθέτως η κοινωνία έδειξε να εμπιστεύεται περισσότερο τους συντηρητικούς για τη διαχείρισή της. Κι αυτό ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Δεν αρκεί να λες ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν την κρίση. Πρέπει ταυτόχρονα να πείθεις ότι θα διασφαλίσεις την ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα - τις δύο βασικές προϋποθέσεις δηλαδή για την αντιμετώπιση της ανεργίας!» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Ολη η Ευρώπη γύρισε ένα κλικ πιο δεξιά. Δεν θα μπορούσε παρά αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα (...) Πιστεύουμε σε ένα μίγμα με τρία βασικά συστατικά. Πρώτο, την πολιτική που εφάρμοσε ο Τζουλιάνι για την ασφάλεια στη Νέα Υόρκη» (από συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ: «Το ποσοστό του ΚΚΕ: Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν (...) ότι το μήνυμα είναι ηχηρό για το Κόμμα της Κομμουνιστικής Αριστεράς (...) Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν δικαιωμένοι για την πολιτική που ακολουθούν απέναντί του» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΣΧΕΤΟ; «Προς κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ετοιμάζεται ΤΟ ΒΗΜΑ να βγάλει μηνιαίο ένθετο "Εξοπλισμοί και Αντικατασκοπεία" με βάση συντακτών τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου; Και "ουχί τα δημοσιογραφικά γραφεία". Μ. Τ.» (το μονόστηλο σε πλαίσιο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ