Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10393

Πανστρατιά ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στη δράση για κοινωνική αφύπνιση και λαϊκή αντεπίθεση

Συνεδρίασε χτες η ΚΕ του ΚΚΕ προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της 7ης Ιούνη 2009

  • Οι φετινές εκλογές προσεγγίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης εθνικών εκλογών. Αναδείχθηκε ως η πιο σύνθετη και σκληρή εκλογική μάχη για το Ευρωκοινοβούλιο, της τελευταίας 25ετίας, σε συνθήκες της αντιφατικής επίδρασης της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, στη συνείδηση και τη στάση των εργαζομένων.
  • Το ΚΚΕ κατάφερε να αντιμετωπίσει τη στρατηγική που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος, με στόχο την εκλογική και πολιτική ήττα του και την εκτόπισή του από την τρίτη θέση. Το τελικό αποτέλεσμα που σημείωσε το ΚΚΕ κρίνεται θετικό παίρνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες.
  • Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης με τη στρατηγική και την εναλλαγή τους στη διακυβέρνηση, δέχθηκαν πλήγματα, γεγονός που διαπιστώνεται από το συνολικό άθροισμά τους σε ψήφους, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη αποχή.
  • Η αποχή εκφράζει διαμαρτυρία και απογοήτευση για την πολιτική της ΕΕ, αλλά και πνεύμα αναδίπλωσης και συμβιβασμού εξαιτίας της επίδρασης της μοιρολατρίας, της αντίληψης ότι ο αγώνας δε φέρνει αποτελέσματα. Αυτή η διαμαρτυρία απέχει όμως από τη μετάπλασή της σε ευρύτερη αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική συνείδηση.
  • Εκεί που θα κριθεί η αντίσταση και αντεπίθεση, η ανάπτυξη των ουσιαστικών ιδεολογικοπολιτικών δεσμών του Κόμματος είναι το εργατικό κίνημα, το γενικότερο λαϊκό κίνημα με όλες τις εκφράσεις του. Να δυναμώσουν οι δεσμοί του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και οι δεσμοί των αγωνιστικών οργάνων του κινήματος με τα μέλη τους και ευρύτερα τους εργαζόμενους.

ΣΕΛ.  6   -   7


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Νέο κύμα ανατροπών σε εργασιακά, Υγεία και Πρόνοια

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ