Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
«Εξευρωπαϊζόμεθα με συμμαχικές κυβερνήσεις»

Βιάζονται στον ΛΑ.Ο.Σ. να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ και δεν το κρύβουν. Αλλωστε, η αντιλαϊκή, ευρωενωσιακή πολιτική όπου ομνύουν, χρειάζεται «ευρύτερη συναίνεση», για να εφαρμοστεί. Συνοδευόμενη από αστυνομοκρατία, υπό μανδύα «ασφάλειας», που πλήττει τα πλατιά μικρομεσαία στρώματα και τους αγώνες τους εναντίον όσων κλέβουν το μόχθο τους.

Χτες, στον «Ελεύθερο Τύπο», ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν είναι το «πρώτο ζητούμενό» τους η κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά δεν την απέκλεισε. Αλλωστε, συμπλήρωσε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές αποφάσεις και θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να συμβάλουμε σε αυτές με τη στάση μας». Εθεσε ως προαπαιτούμενο συνεργασίας, να ασκηθεί σκληρή πολιτική «ασφάλειας» απέναντι στην όποια εγκληματικότητα. Επίσης, προέβλεψε ότι η Ντ. Μπακογιάννη σύντομα θα είναι σε άλλο κορυφαίο υπουργείο.

Ο βουλευτής του κόμματος Α. Γεωργιάδης εξήγησε στο ραδιοσταθμό «Flash» τη θεωρία της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας» ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.: «Η πολυκατοικία με την έννοια της παρατάξεως είναι η προσπάθεια εξευρωπαϊσμού της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις. Το ίδιο πρέπει κάποτε να γίνει και στην Ελλάδα». Ο ίδιος προέτρεψε την κυβέρνηση «να γίνει πιο σοβαρή κυρίως στα ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας όπου έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο».

Στο μεταξύ, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ., για να εκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις». Κατόπιν, ο εκπρόσωπος Τύπου Κ. Αϊβαλιώτης αναπαρήγαγε τα λεγόμενα Καρατζαφέρη ότι «έχει έρθει η ώρα των έργων και όχι των λόγων». Σήμερα, ο Καρατζαφέρης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου. Αναμένεται να απαντήσει στη χτεσινή τοποθέτηση Καραμανλή ότι η κυβέρνησή του δε χρειάζεται κομματικές συνεργασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ