Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υποψήφιος για την προεδρία ο Ζ. Μπαρόζο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε χτες ο Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο. Ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, που μέχρι στιγμής είναι και η μοναδική, λέγοντας ότι αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να προωθηθεί το όνομά του για δεύτερη θητεία. Σύμμαχοί του στην επαναδιεκδίκηση της προεδρίας της Επιτροπής, είναι οι επιδόσεις των Χριστιανοδημοκρατών, στις ευρωεκλογές, ενώ έχει ήδη τη δεδηλωμένη στήριξη της κυβέρνησης της προεδρεύουσας της ΕΕ, Τσεχίας, της διαδόχου της κυβέρνησης της Σουηδίας, της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας.

Η Σουηδία μάλιστα κατέθεσε πρόταση να ισχύσει ο διορισμός του στη θέση από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής 18 και 19 Ιούνη.

Την ίδια στιγμή, λόγω της αποχής - ρεκόρ που σημειώθηκε στις ευρωεκλογές, στο σύνολο των κρατών - μελών, η Επιτροπή φαίνεται ότι θα δημοσιοποιήσει σήμερα πρόταση αναθεώρησης του συστήματος για το 2014, με το κείμενο να αναφέρει ότι ίσως θα πρέπει «να ψηφίζουν όλοι την ίδια ημέρα, δηλαδή για παράδειγμα στις 9 Μάη, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ