Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι Γκαιμπελίσκοι

Περίσσεψε πλέον η αηδία γι' αυτήν την κυβέρνηση. Περίσσεψε η αηδία, όχι μόνο για την ανήθικη πολιτική που ασκεί σε βάρος των πολλών και υπέρ των ολίγων, αλλά και για τα μέσα που μετέρχεται, προκειμένου να επιβάλει τις αντιλαϊκές επιλογές της. Το ασύστολο ψεύδος, οι αγοραίες ύβρεις και προπαντός η χαμερπής διαβολή έχουν γίνει προ πολλού για τους κυβερνώντες τα"όπλα", με τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν άτομα και κοινωνικές ομάδες, που αντιστρατεύονται την πολιτική τους. Οχετός, κυριολεκτικά, εκβάλλεται από τα στόματά τους σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι το ήθος τους πολύ λίγο διαφέρει από το ήθος των πιθήκων.

Τελευταίο κρούσμα της ποταπής πρακτικής των κυβερνώντων είναι σαφώς οι δηλώσεις που έκανε προχτές ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος εναντίον των Θεσσαλών αγροτών, που βρίσκονται πάλι στους δρόμους, για να αποτρέψουν το ξεκλήρισμά τους. "Οι Θεσσαλοί αγρότες είναι εκατομμυριούχοι, είναι πάμπλουτοι", είπε ανερυθρίαστα ο πληθωρικός υπουργός, γνωρίζοντας κάλλιστα ότι οι ξεσηκωμένοι είναι είτε ξωμάχοι είτε μικροκαλλιεργητές, που φτύνουν αίμα για να ζήσουν. Αξιος, όντως, ο μισθός σας, κύριε υπουργέ, αν και, εδώ που τα λέμε, υστερήσατε κατά πολύ στις δηλώσεις σας από συναδέλφους σας, που είχαν αναλάβει στο παρελθόν να "λούσουν" τους αγρότες. Ενας εξ αυτών, όπως θυμόσαστε ίσως, τους είχε αποκαλέσει "μαφιόζους", ενώ άλλος, κρίνοντας μάλλον "εξ ιδίων τα αλλότρια", τους χαρακτήρισε "γαϊδούρια"!

Η περίπτωση των αγροτών, όμως, δεν είναι η μοναδική. Κατά πάγια τακτική της, η κυβέρνηση έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς παρόμοιες ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος και άλλων τάξεων, που σήκωσαν κεφάλι να διαμαρτυρηθούν για τη μονόπλευρη λιτότητα, τις αυξήσεις - κοροϊδία, την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων, την αβάσταχτη φορολογία, την ανεργία, την ακρίβεια κλπ. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, λόγου χάρη, έχουν χαρακτηριστεί από τους ταπεινούς συκοφάντες της κυβέρνησης "προνομιούχοι" και "οκνηροί", οι μαθητές, κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, λοιδορήθηκαν ως "υποκινούμενοι" και οι καθηγητές φιλοδωρήθηκαν προσφάτως από το βήμα της Βουλής με τις "ρετσινιές" ότι είναι "αγράμματοι" και ότι αντιδρούν στο νόμο της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" γιατί, λέει, "θα χάσουν τις συναλλαγές που είχαν μέχρι τώρα"! Από το στόμα των υβριστών, όμως, δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι δημοσιογράφοι. Εχουν χαρακτηριστεί από υπουργό ως "οι χειρότεροι εχθροί της κυβέρνησης", εξαιρουμένων, φυσικά, εκείνων των κονδυλοφόρων που έχουν θέσει τις πένες τους στην υπηρεσία της κυβέρνησης, λιβανίζοντάς τη νυχθημερόν και βάζοντας πλάτες για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της. "Κατηγορείτε, κατηγορείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει", όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης Γκαίμπελς...

Από αυτόν τον τόπο, ουδέποτε έλειψαν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αλλά τέτοια κυβέρνηση διαβολέων και υβριστών πρώτη φορά, νομίζω, εμφανίζεται. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο προκαθήμενός της διασάλπιζε, μόλις ανέλαβε την αρχή, ότι θα άλλαζε το ήθος της εξουσίας. Πώς, όμως, μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν, από τα γεννοφάσκια του, το ΠΑΣΟΚ είχε ζυμωθεί με το ψεύδος και τη χαμέρπεια της συκοφαντίας; Λησμονούμε, μήπως, πως στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά σύστημα η εφημερίδα του Ταύρου, για να εκτοξεύει λάσπη κατά παντός πολιτικού αντιπάλου; Ξεχνάμε, μήπως, πως η αισχρή διαβολή χρησιμοποιήθηκε από αυτό το κόμμα, για να εξουδετερωθούν ως και δικοί του άνθρωποι, που είχαν πάψει να είναι αρεστοί; "Παλιός γάιδαρος - λοιπόν - δεν μπορεί να αποκτήσει καινούρια περπατησιά". Η, για να το πούμε αρχαιοπρεπώς: "Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν".

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ