Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"
Από πνιγμό ο καπετάνιος

Σε "βέβαιο πνιγμό" οφείλεται ο θάνατος του πλοιάρχου της μηχανότρατας "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"Παντελή Μεσολογγίτη,σύμφωνα με τα χτεσινά αποτελέσματα της δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης, που έγινε ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε η σύζυγος του πλοιάρχου. Σ' αυτό το αποτέλεσμα, κατέληξαν οι τεχνικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γιαμαρέλης και Νίκος Καλογριάς, οι οποίοι είχαν οριστεί από την οικογένεια του Π. Μεσολογγίτη και ο προϊστάμενος του Νεκροτομείου Πειραιά κ. Κανάκης.Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από τον ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα στις σορούς του καπετάνιου και του μηχανικού της μηχανότρατας Παναγιώτη Αθανασάκου ανέφερε "πιθανό πνιγμό".

Τα πτώματα των δύο Ελλήνων ναυτεργατών είχαν εντοπιστεί την Παρασκευή λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σφηνωμένα στα βράχια της ακτής Αγία Ειρήνη της Κύθνου και, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, βρίσκονταν στη θάλασσα "τουλάχιστον 10 μέρες". Στη μηχανότρατα που έχει εξαφανιστεί από τις 23 Γενάρη υπηρετούσαν άλλοι 5 ναυτεργάτες από την Αίγυπτο.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για την ανεύρεση της μηχανότρατας συνεχίζονται, ενώ προχτές Κυριακή βρέθηκαν άλλα πέντε ξύλινα τελάρα με το όνομα "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ" αυτή τη φορά στην Ανδρο και συγκεκριμένα στον όρμο Πλάκα.Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν βρεθεί δεκάδες τέτοια τελάρα στην Κύθνο, σωσίβια, κομμάτια κόντρα πλακέ, μία πόρτα από μικρό ψυγείο και προσωπικά αντικείμενα. Οσον αφορά το ενδεχόμενο που είχε εξεταστεί αρχικά από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, να συμμετέχει στις έρευνες για την ανεύρεση της μηχανότρατας και το ωκεανογραφικό πλοίο "ΑΙΓΑΙΟ",κατά πάσα πιθανότητα, θα απορριφθεί, καθώς το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας είναι τεράστιο, ενώ το ίδιο το αλιευτικό θεωρείται πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από το ωκεανογραφικό, καθώς δεν υπάρχει ακριβές σημείο της εξαφάνισής του.

Πάντως, με βάση τα αποτελέσματα και της δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης, από την πλευρά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενισχύεται η περίπτωση του εμβολισμού της μηχανότρατας από άλλο πλοίο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ