Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και στο Δημόσιο;

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών. Οδηγίες για τις ευρωεκλογές

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε "σάρωμα" των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατέστησε σαφή, χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος,δηλώνοντας ότι μελετά τη σύνδεση μισθού με την παραγωγικότητα. Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του ΟΟΣΑ, όπου δεν ισχύει η σύνδεση βαθμού - μισθού και γι' αυτό, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής του αντιδραστικού υπαλληλικού κώδικα, η κυβέρνηση θα επιταχύνει την προώθηση των αντιϋπαλληλικών επιλογών της.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι δε θα πραγματοποιηθεί γραπτός διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο το 1999, προφανώς γιατί η κυβέρνηση εξυπηρετείται από το σύστημα των μορίων, ενώ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση του διορισμού των επιλαχόντων στο διαγωνισμό του... 1995 βρίσκεται υπό έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία εφαρμογής του "Καποδίστρια". Την ώρα που οι διαμαρτυρίες για έλλειψη προσωπικού, κτιριακής υποδομής, μηχανολογικού εξοπλισμού - κατάσταση που επιδεινώνει η οικονομική ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΟΤΑ - αυξάνονται καθημερινά, ο υπουργός υποστήριζε πως "δεν υπάρχουν προβλήματα"...

Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κατά τη σύνταξη των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, να μην προβλεφτούν τόσες θέσεις όσες το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στους ΟΤΑ, οι οποίοι συναποτελούν έναν "καποδιστριακό" δήμο, κάνοντας λόγο για μετατάξεις, λόγω "πλεονάζοντος προσωπικού".

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσουν, στις προσεχείς ευρωεκλογές, οι Ελληνες ψηφοφόροι που κατοικούν σε χώρες - μέλη της ΕΕ και οι ετεροδημότες που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, στις 12 και 13 Ιούνη, αντίστοιχα. Η ελληνική επικράτεια αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια με 25 έδρες αντιπροσώπων, ενώ στις εκλογές αυτές δε χρειάζεται σταυρός προτίμησης.

Οι Ελληνες του εξωτερικού, προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, θα πρέπει μέχρι τις 24 Μάρτη να έχουν υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο Ελληνικό Προξενείο ή Πρεσβεία του τόπου διαμονής. Η εγγραφή στους ειδικούς αυτούς καταλόγους δε στερεί στον εκλογέα το δικαίωμα να ψηφίσει στην Ελλάδα, αν τη μέρα των εκλογών βρίσκεται εδώ.

Στον τόπο διαμονής τους μπορούν να ψηφίσουν και οι ετεροδημότες. Οι εκλογείς αυτοί θα συμπεριληφθούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, ενώ σχετική ένδειξη θα υπάρχει στο εκλογικό τους βιβλιάριο. Ο ετεροδημότης πρέπει να υποβάλει, στο δήμο ή κοινότητα ή νομαρχία (αν διαμένει σε πρωτεύουσα νομού), υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα ζητά να περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Εκλογικά τμήματα θα οργανωθούν και στις φυλακές,ενώ κατοχυρώνεται και η ψήφος των ναυτικών,που μπορούν να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα Πρεσβείας ή Προξενείου της χώρας, όπου θα βρίσκονται τη μέρα των εκλογών. Οι ναυτικοί αρκεί να έχουν μαζί τους το εκλογικό βιβλιάριο και το ναυτικό φυλλάδιο.

Στα τέλη Απρίλη, πληροφορίες στους ετεροδημότες θα δίνονται στα εξής τηλέφωνα: 1561 για τη Νομαρχία Αθηνών και 1207 για την υπόλοιπη Αττική και όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ