Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραδείγματα

"Χαμογελώντας στο φόβο", είναι η εκπομπή των παιδιών του "18 Ανω", που βγάζουν στον αέρα κάθε Κυριακή απ' τον "902 Αριστερά στα FM". Την περασμένη Κυριακή η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για την παραμονή των 14 θεραπευτών.

Ηταν μια πολύ δυνατή εκπομπή, που σε αιχμαλώτιζε για δυο ώρες. Μεταφέρουμε εδώ δυο παρεμβάσεις.

Ενας πατέρας, που ο γιος του παρακολουθεί τα προγράμματα της μονάδας, είπε τα εξής: "Το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να το θέλω, σκότωσα με το αυτοκίνητό μου ένα σκύλο στο χωριό. Το άμοιρο ζώο, λίγο πριν ξεψυχήσει, γύρισε και μου έριξε μια ματιά. Ακόμα δεν μπορώ να απαλλαγώ από το βλέμμα του και με κυνηγούν οι τύψεις. Αν κάποιο από αυτά τα παιδιά, που χάνει το θεραπευτή του, πέσει ξανά στα ναρκωτικά και χάσει τη ζωή του, δε θα αισθανθούν τύψεις εκεί στο υπουργείο Υγείας; Πώς τελικά μετρούν τη ζωή;".Παρών στην εκπομπή ήταν και ο βαλκανιονίκης στο μήκος Σπ. Βασδέκης και με ένα παράδειγμα από τον αθλητικό χώρο έδειξε την αναγκαιότητα της συνέχειας της δουλιάς των θεραπευτών. "Εγώ, είπε ο Σπ. Βασδέκης, δουλεύω με τον προπονητή μου δέκα χρόνια. Εάν σταματήσει ο προπονητής μου σταματώ και εγώ τον αθλητισμό".

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Αλλά θα μείνει σαν ένα και μοναδικό παράδειγμα αναλγησίας η επιμονή της κυβέρνησης - αν τελικά προχωρήσει - να απομακρύνει τους θεραπευτές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ