Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο

Σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα - Γαβρόγλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη νέα σχολική χρονιά δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα», σημειώνει η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και του υπουργού Παιδείας. Και τονίζει:

«Στην περιοχή μας δεκάδες σχολεία στεγάζονται σε κοντέινερ και προκάτ, πολλά είναι τα σχολεία που είναι υπεράριθμα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό των μαθητών που έχουν εγγραφεί και για να τα καταφέρουν, καταργούν αίθουσες ειδικοτήτων ή ακόμα και αίθουσες εκδηλώσεων.

Τα σχολεία ξεκινάνε, αλλά για άλλη μια χρονιά δεν έχει λυθεί η στελέχωση των ολοήμερων σχολείων, των τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης, οι ανάγκες στελέχωσης σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που είναι απαραίτητη στο σύνολο των σχολείων της περιοχής μας.

Πόσο μάλλον που, για άλλη μια χρονιά, οι μαθητές θα κάνουν μάθημα σε σχολικά κτίρια που δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός αντισεισμικός έλεγχος, παρόλο που χρόνια το απαιτούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Το ΚΚΕ από τις 22 Αυγούστου έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές αυτές ελλείψεις, χωρίς ακόμα να έχει πάρει κάποια απάντηση από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, αντί η κυβέρνηση να επιχειρεί να κάνει "το μαύρο άσπρο" για να στηρίξει τα παραμύθια της "νέας εποχής", καλό θα είναι να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος της περιοχής», τονίζει η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, που καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, το σύνολο του λαού και της νεολαίας της περιοχής, σε οργάνωση και πάλη για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ