Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Κοινός αγώνας εργαζομένων και γονιών για τους παιδικούς σταθμούς

Σε κοινό αγώνα για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καλεί τους εργαζόμενους και τους γονείς η ΔΑΣ ΟΤΑ. «Για μια ακόμη χρονιά η κρατική χρηματοδότηση αφορά σε ψίχουλα, οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία των συμβάσεων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ενώ υπενθυμίζει ότι για τα ζητήματα αυτά την προηγούμενη περίοδο κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν.

Ωστόσο, στη θέση αυτών των διεκδικήσεων, με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, «την προηγούμενη χρονιά ο κλάδος σύρθηκε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα να μην εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή», με το επιχείρημα ότι η φοίτηση των παιδιών ηλικίας 4 ετών στο νηπιαγωγείο θα οδηγούσε σε κλείσιμο τους σταθμούς, όπως υποστήριξαν τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή» - ΔΑΚΕ) όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ).

Σήμερα, και ενώ η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή εφαρμόζεται σε 184 δήμους, 67.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών μόνο από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ. Η ΔΑΣ ΟΤΑ επαναφέρει τα αιτήματά της για ίδρυση επιπλέον παιδικών σταθμών αλλά και για μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί όλα τα σωματεία «να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη μαζί με τους εργαζόμενους και τις νεαρές οικογένειες σε κάθε δήμο, να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση, την κοροϊδία της κυβέρνησης ή το όψιμο δήθεν ενδιαφέρον της ΝΔ. Να οργανώσουν την πάλη τους για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησής του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ