Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρά επεισόδια για τον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

Με τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Eurokinissi

Με τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένας 32χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε στον καρπό, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο εξερράγη κοντά στο χέρι του, την ώρα που μαζί με άλλους έτρεχαν να καλυφθούν από την επίθεση των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χειροβομβίδων «κρότου - λάμψης».

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι παράνομος και ότι κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθούν βίαια τη λειτουργία του, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ απέναντι στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά από την απόρριψη του αιτήματός τους να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα στον ουρανό προκάλεσε το έναυσμα για την αρχή των επεισοδίων μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ, με την αστυνομική δύναμη να κάνει χρήση χημικών. Ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται η έρευνα και η συλλογή στοιχείων από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΑΤ έχουν κάνει απόβαση στην Κέρκυρα για να «επιβάλουν» τη λειτουργία του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Ο υπερκορεσμός του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και η εκρηκτική κατάσταση με τα σκουπίδια που έχει διαμορφωθεί συνολικά στο νησί, όπου δημιουργούνται παντού ανεξέλεγκτες χωματερές, με άμεσο τον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων στην καθαριότητα, έχει τη σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης, που προχωράει όλο και περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να μεταφέρει μάλιστα δεματωμένα σκουπίδια, τα οποία είναι ακατέργαστα, δημιουργώντας μια νέα υγειονομική βόμβα για λογαριασμό των εργολάβων, συνολικά των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ