Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντική αιμοδοσία στην Ικαρία από τις 28 Αυγούστου

Τη δεύτερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνουν από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτέμβρη ο δήμος Ικαρίας, η Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ικαρίας και το Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" είναι το μοναδικό νοσοκομείο, μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος, που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του νησιού μας και των συγγενών τους, όπου και αν αυτοί βρεθούν, και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας. (...)

Φέτος, για πρώτη φορά, έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ικαρίας και του συμπλέγματος νήσων Φούρνων Κορσεών, από το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Η πρώτη διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Μάρτη του 2018, ενώ η δεύτερη ξεκινά στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτέμβρη.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα διασφαλίσει σε μέγιστο βαθμό την επιτυχία των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας και την κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα.

Μη διστάσει κανείς να συμβάλει στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ' αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι' αυτήν την προσπάθεια. Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές ηλικιών 18 - 65 ετών. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ