Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπλακ άουτ στην Αττική

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που ξεκίνησε χτες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη, Μελίσσια, Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και αλλού.

Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε η Πυροσβεστική καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ. Λόγω του μπλακ άουτ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο μετρό. Αρχικά, τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμμή 2. Το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο τμήμα από το σταθμό «Πανεπιστήμιο» έως το σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γινόταν η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως «Πανεπιστήμιο» και από τον σταθμό Ηλιούπολης έως το Ελληνικό. Χάος επικράτησε για αρκετή ώρα στους δρόμους, καθώς εκτός λειτουργίας ήταν και τα φανάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα προκλήθηκε στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ επρόκειτο για βλάβη στο κέντρο υπερύψηλης τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι χτες αργά αιτία. Ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης. Να σημειώσουμε ότι από το ΚΥΤ Παλλήνης επηρεάζεται η τροφοδοσία σε όλη την Αττική.

Μετά από ώρες ταλαιπωρίας, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε στις 5 το απόγευμα: «Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια». Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΑΔΜΗΕ, πολλές περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, τα Μελίσσια, η Πεντέλη, η Παλλήνη και ο Γέρακας αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το ρεύμα μέχρι το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ