Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Παρέμβαση για το κρούσμα μηνιγγίτιδας στο αεροδρόμιο

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας στο αεροδρόμιο και για το βιολογικό καθαρισμό των Λιαπάδων που υπολειτουργεί και χρειάζεται άμεσα επισκευαστικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, για το κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «είναι γνωστό ότι πριν από δέκα μέρες περίπου παρουσιάστηκε κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας σε εργαζόμενη στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και είχε θετική πορεία ανάρρωσης. Η διαχειρίστρια εταιρεία του Αεροδρομίου ("Fraport") προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός και να το υποβαθμίσει αντί να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα. Τέτοια μέτρα είναι:

Η γενικευμένη απολύμανση όλων των χώρων του Αεροδρομίου. Η ενημέρωση όλων των εργαζομένων για εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής κ.ά.».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ρωτά τον περιφερειάρχη εάν έκανε παρέμβαση στη «Fraport» για εφαρμογή των μέτρων απολύμανσης και υγιεινής, αν ελέγχθηκαν οι χώροι του Αεροδρομίου για την πραγματοποίηση επαρκούς απολύμανσης από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας».

Σε άλλη Ερώτηση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Λιαπάδων και επισημαίνει: «Είναι γνωστό ότι ο βιολογικός καθαρισμός των Λιαπάδων υπολειτουργεί και χρειάζεται άμεσα επισκευαστικές εργασίες. Πριν από δύο χρόνια το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διέθεσε κονδύλι 145.000 ευρώ για την επισκευή του και τη σύνδεση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού του νότιου τμήματος των Λιαπάδων με τον βιολογικό καθαρισμό. Εστειλε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση. Ομως η έγκριση της ΜΠΕ καθυστερεί απαράδεκτα επί δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός του νότιου τμήματος των Λιαπάδων έχει κατασκευαστεί το 2010 και παραμένει ανενεργός γιατί δεν έχει συνδεθεί με τον αγωγό που οδηγεί τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό. Απομένουν να τοποθετηθούν 2 αντλίες και 100 μ. αγωγού για να είναι λειτουργικός. Ο αγωγός αυτός θα εξυπηρετήσει 100 περίπου σπίτια και επιχειρήσεις και είναι ζωτικής ανάγκης για την περιοχή. Και ρωτά γιατί καθυστερεί η έγκριση της ΜΠΕ και αν έχει εμπλοκή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την έγκρισή της».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org