Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδοση για το Μάη του '68 μαζί με τον «Οδηγητή» του Σεπτέμβρη

Τον Ιούνη του 2018, η κεντρική εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αττικής της ΚΝΕ είχε κάνει αίσθηση και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πλήθους των φοιτητών που την παρακολούθησαν. Αφορούσε το Μάη του '68 στη Γαλλία, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μεγάλες κινητοποιήσεις φοιτητών και εργαζομένων που έγιναν τότε, κυρίως στο Παρίσι.

Τα υλικά αυτής της εκδήλωσης θα κυκλοφορήσουν τώρα σε μια καλαίσθητη και ιδιαίτερη έκδοση μαζί με τον «Οδηγητή» του Σεπτέμβρη, που θα διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ από το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη. Ο τίτλος της έκδοσης (όπως και της εκδήλωσης που είχε γίνει στο Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας) είναι «50 χρόνια μετά... Φανερές και αθέατες όψεις του Μάη του '68». Στα περιεχόμενά της η έκδοση περιλαμβάνει:

  • Την ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Τι μάθαμε από το Μάη του '68;».
  • Την παρέμβαση του Λουκά Αναστασόπουλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο «Τα ιδεολογικά ρεύματα του Μάη».
  • Την παρέμβαση της Κωνσταντίνας Τσιουπρά, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο «Βασικοί σταθμοί του Μάη του '68».
  • Φωτογραφίες από τα γεγονότα της εποχής καθώς και ένα χρονολόγιο με τα βασικά γεγονότα των κινητοποιήσεων και των εξελίξεων της εποχής.

Οπως αναφέρει στον πρόλογό της η Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, που επιμελήθηκε την έκδοση, «τα γεγονότα του Μάη αποτελούν έδαφος για πλούσια συζήτηση κι εξαγωγή συμπερασμάτων. Αυτή η έκδοση ευελπιστούμε ν' αποτελέσει πηγή προβληματισμού αλλά και ερέθισμα, ώστε περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με λιγότερο γνωστές πλευρές της νεότερης ιστορίας του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Αποτελεί την αρχή μιας δουλειάς μελετητικής και όχι το αποκρυστάλλωμά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ