Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Επιπλέον θέσεις για τους υποψήφιους από Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Κω

Ειδικό ποσοστό θέσεων για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε χτες ο υπουργός Παιδείας, οι επιπλέον θέσεις ισχύουν μόνο για τις φετινές εξετάσεις (Ιούνη 2018) και κατανέμονται ως εξής:

Για τους υποψήφιους από τα ημερήσια ΓΕΛ δίνεται ποσοστό θέσεων 0,53% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους, για τους υποψηφίους από τα ημερήσια ΕΠΑΛ δίνεται ποσοστό 0,25% καθ' υπέρβαση των εισακτέων της κατηγορίας τους και για τους υποψήφιους των εσπερινών ΓΕΛ δίνεται ποσοστό 0,55% καθ' υπέρβαση των εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Για τον προσδιορισμό του ακριβούς αριθμού των θέσεων δίνονται διευκρινίσεις στις σχολές για τη στρογγυλοποίηση σε ακέραιη μονάδα, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει μία τουλάχιστον θέση σε κάθε Τμήμα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση για την υπαγωγή τους στο ειδικό αυτό καθεστώς μέσα στις επόμενες δέκα εργάσιμες μέρες, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οι πληγείσες περιοχές. Επίσης, σε περίπτωση που είναι απόφοιτοι παλαιότερων ετών ή στην περίπτωση που έμεναν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές την περίοδο του συμβάντος, αλλά είχαν καταθέσει αίτηση για τις πανελλαδικές σε Λύκειο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να καταθέσουν μαζί και τη δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2018 (χρήση 2017), προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ