Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ
Στους «8» η Εθνική

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Κ18 στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, εξασφάλισε η Εθνική εφήβων. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, η οποία οδηγεί απευθείας στους «8», χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ.

Η Εθνική εφήβων είχε ρεπό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της τη 2η αγωνιστική, όπου έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας τη διοργανώτρια Ουγγαρίας με 15-12. Την 3η αγωνιστική η Ελλάδα συνέχισε αήττητη, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Αργεντινής με 13-3.

Την 4η αγωνιστική το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τη νίκη που «σφράγισε» την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Με αντίπαλο τη Ρωσία, που μέχρι τότε μετρούσε επίσης 2/2 νίκες, η Ελλάδα με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 3ο οκτάλεπτο επιβλήθηκε με 13-10 και έκανε το «3 στα 3». Στις δύο πρώτες περιόδους ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι - χέρι» στο σκορ, από κει και μετά όμως η ελληνική ομάδα «πάτησε γκάζι» και με επιμέρους 5-1 μετέτρεψε το 5-5 σε 10-6, «καθαρίζοντας» στην ουσία την αναμέτρηση. Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο Δήμου με 5 γκολ. Αλλα 3 γκολ πέτυχε ο Καλογερόπουλος, 2 ο Χαλυβόπουλος και από 1 οι Πάτερος και Παπανικολάου.

Τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής εφήβων στη φάση των ομίλων είναι σήμερα η Κίνα, σε έναν αγώνα - τυπική διαδικασία, χωρίς βαθμολογικό άγχος για την ελληνική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ