Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Εντείνονται οι μάχες στη Σουέιντα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται το τελευταίο 48ωρο σε ερήμους βόρεια και βορειοανατολικά της επαρχίας Σουέιντα στη νότια Συρία ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Συγκλίνουσες πληροφορίες δείχνουν πως οι δυνάμεις του συριακού στρατού υπερτερούν στις μάχες, καθώς τις συνδυάζουν με συνεχές από αέρος σφυροκόπημα.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την απελευθέρωση περίπου τριάντα αμάχων, που παραμένουν όμηροι από τον περασμένο μήνα, όταν απήχθησαν από τους τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα, με πάνω από 250 νεκρούς.

Νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του επιφανούς Σύρου επιστήμονα Δρ. Αζίμ Ισμπέρ, που ήταν επικεφαλής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της χώρας. Η επίθεση που προκάλεσε το θάνατό του σημειώθηκε στα δυτικά περίχωρα της επαρχίας Χάμα και καταδικάστηκε έντονα από τη συριακή κυβέρνηση, που εκτίμησε πως ήταν αποτέλεσμα δράσης ξένων πρακτόρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ