Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αγωνιστική παρέμβαση για την κυριακάτικη αργία

Αγωνιστική παρέμβαση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής μέλη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και των σωματείων του, αποτρέποντας το άνοιγμα δύο καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «MARKET IN» στο Νυδρί.

Να σημειωθεί ότι ενώ υποτίθεται πως με απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτου, απαγορεύεται και στο νομό Λευκάδας η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες, στην πράξη η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας δηλώνει αδυναμία να τηρήσει την απόφαση, επικαλούμενη την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού...

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας Θ. Χαλικιά ο Θόδωρος Γουλής, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα, το επιχειρούμενο άνοιγμα των δύο υποκαταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ καταγγέλθηκε από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.

Μήνυμα στήριξης της πάλης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας της Γαλλίας έστειλε στα γραφεία του ΠΑΜΕ μήνυμα αλληλεγγύης προς τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους του Εμπορίου στην Ελλάδα που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Αναδεικνύοντας μάλιστα τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης κεφαλαίου - κυβερνήσεων στα εργατικά δικαιώματα, το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας τονίζει ότι και «στη Γαλλία, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων κινητοποιούνται κατά της γενίκευσης της εργασίας την Κυριακή σε εμπορικά καταστήματα, η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε τον λεγόμενο νόμο "Macron", δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα 12 Κυριακές το χρόνο και τη δημιουργία μιας απεριόριστης ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ