Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Καταγγέλλουν την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις δημοτικών αρχών για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων στους δήμους, αναδεικνύοντας τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό, όπως και το γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος της συνολικότερης πολιτικής ανάθεσης υπηρεσιών προς όφελος της κερδοφόρας δράσης ιδιωτικών επιχειρήσεων, η οποία διευκολύνεται από τη συνήθη τακτική αποδυνάμωσης των υπηρεσιών από προσωπικό και υποδομές.

Στη Θεσπρωτία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής Σουλίου να αναθέσει σε ιδιώτη, για ορισμένο χρονικό διάστημα, τις υπηρεσίες συλλογής - αποκομιδής απορριμμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχέροντα.

Σημειώνει ότι αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης σχεδιασμένης προσπάθειας «για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του χρυσοφόρου φιλέτου της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο από το 2001, από την εποχή του "Καποδίστρια", στη συνέχεια με τον "Καλλικράτη" και θα ολοκληρωθεί με το πρόσφατο νομοσχέδιο του "Κλεισθένη 1", η οποία υλοποιείται από κυβερνήσεις, δημάρχους και περιφερειάρχες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Εμείς ως εργαζόμενοι στους δήμους εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση», τονίζει ο Σύλλογος και καλεί «τους εργαζόμενους της περιοχής, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες, κάθε λαϊκή οικογένεια, να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτές τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και να οργανώσουμε την πάλη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία». Για το ζήτημα αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Την εμφάνιση εργολάβου στα νεκροταφεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Οπως επισημαίνει, στην υπηρεσία νεκροταφείων του παραπάνω δήμου εργάζονται μόνο δύο μόνιμοι εργάτες ταφής για έξι νεκροταφεία! Οι ανάγκες της υπηρεσίας μέχρι πρότινος καλύπτονταν και από συμβασιούχους συναδέλφους, τους οποίους η κυβέρνηση φρόντισε να απολύσει.

Η κυβέρνηση, τονίζει ο Σύλλογος, «δίνει πάτημα - και με το να μην εγκρίνει μόνιμες θέσεις και με το να απολύει συναδέλφους συμβασιούχους που εργάζονταν χρόνια - σ' όλους τους "έτοιμους από καιρό" δημάρχους να "βάλουν" μετά βαΐων και κλάδων τους ιδιώτες, τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα στους δήμους και να τους παρουσιάζουν μάλιστα σαν "σωτήρες". Θα μας βρουν απέναντί τους».

Καταγγελία από τη ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού επαναφέρει η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποδεικνύοντας, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ στο δήμο Αμαρουσίου, «την πλήρη εναρμόνισή της με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ υπενθυμίζει ότι «το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να το περάσει άλλες δύο φορές και δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Είναι στο χέρι μας αν θα το επιτρέψουμε. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με τις δουλειές μας και με το μέλλον μας (...) Καλούμε τους δημότες, τους φορείς της πόλης να μην το επιτρέψουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ