Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζει την πάλη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων στις Κατασκευές, για το μεροκάματο, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζει και κλιμακώνει την πάλη του για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, μαζί με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 23/7 στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, από τις 12.30 έως τις 13.30, για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και ενημέρωση για τις ΣΣΕ.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για δήθεν "τέλος των μνημονίων" τον Αύγουστο, την "επιστροφή στην κανονικότητα" και πως έρχεται η "δίκαιη ανάπτυξη". Η "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και ΣΕΒ σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα και εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κέρδη εκατομμυρίων για τους κατασκευαστικούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

«Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα, που δείχνει ότι κανένας δε θα μας χαρίσει τίποτα, όλα κατακτιούνται με αγώνες!», τονίζει το Συνδικάτο και υπενθυμίζει πως «η υπογραφή τριών εργοταξιακών συμβάσεων στα εργοτάξια του "Αστέρα" Βουλιαγμένης, της ανάπλασης του Φαλήρου και του "Athens Ledra" είναι η απόδειξη, μια νίκη μπροστά στον αγώνα που δίνουμε για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας. Θα συμβάλλει και στον αγώνα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ