Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν με νέα συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη

Από τη χτεσινή πορεία των συμβασιούχων από το υπουργείο προς τα δικαστήρια
Από τη χτεσινή πορεία των συμβασιούχων από το υπουργείο προς τα δικαστήρια
Μέσα από νέα Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 24/7, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν για τις παραπέρα αγωνιστικές τους δράσεις.

Απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη συναδέλφων τους από άλλους δήμους και κλάδους, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης είχαν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ χτες το πρωί κατευθύνθηκαν με πορεία στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε η κύρια αγωγή που είχαν καταθέσει, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η αγωγή που εκδικάστηκε έχει κατατεθεί από τους 500 απολυμένους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Ετσι ζητήθηκε από τους δικηγόρους των απολυμένων συμβασιούχων η έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι την έκδοση της απόφασης, αίτημα που ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο, όπου είχε στηθεί η «αγωνιστική κατασκήνωση» των συμβασιούχων, η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε, διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου». Παράλληλα, κάλεσε σωματεία, φορείς και οργανώσεις να δυναμώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ