Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Ανοίγει ο δρόμος για το αποτεφρωτήριο

Ανοίγει ο δρόμος για να προκηρύξει ο δήμος Πατρέων την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας (ΒΙΟΠΑ) δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ), γεγονός που σημαίνει ότι ο δήμος διευκολύνεται να απεμπλακεί από πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα απαιτούσαν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για τη μη υποβολή ΣΠΕ ελήφθη υπόψη ότι πρόκειται για την έγκριση σημειακής τροποποίησης της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, έτσι ώστε στο χώρο αυτό, αντί για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού (η οποία προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και δεν είναι πλέον απαραίτητη), να κατασκευαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.

Το οικόπεδο που αφορά στην τροποποίηση της χρήσης γης βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της περιοχής του ΒΙΟΠΑ και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Ιξίωνος, Κενταύρων, Σαμικού και ανώνυμης οδού. Εχει εμβαδόν 10.396,41 τ.μ. και σήμερα ο χώρος εντός του οικοπέδου είναι ελεύθερος και αδιαμόρφωτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ