Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζημιές σε Καβάλα και Ξάνθη από την καταρρακτώδη βροχή

Πλημμύρισαν για άλλη μια φορά οι δρόμοι σε περιοχές της Καβάλας
Πλημμύρισαν για άλλη μια φορά οι δρόμοι σε περιοχές της Καβάλας
Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και σχεδιασμού.

Στην Καβάλα

Στη Χρυσούπολη, του δήμου Νέστου, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές, στις 26 Ιούνη, πλημμύρισαν εκ νέου δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.

Στη Νέα Καρβάλη του δήμου Καβάλας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν πολλά δέντρα στην πλατεία του οικισμού και περιμετρικά του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ακόμη, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από την πτώση των δέντρων διακόπηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του δήμου Καβάλας, τα οποία οφείλονται σε βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που προέκυψε λόγω της κακοκαιρίας.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης σε χωριά του δήμου Παγγαίου, όπου καλλιέργειες, όπως αμπέλια, υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με τους παραγωγούς να μιλούν για νέο και τελειωτικό χτύπημα στη σοδειά.

Στην Ξάνθη

Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Σταυρούπολης και στον δήμο Μύκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ