Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συμβολικός αποκλεισμός της γέφυρας στη Μεσογγή

Μια σειρά από σωματεία και φορείς καλούν το Σάββατο 21 Ιούλη, στις 7 μ.μ., με αίτημα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής που περιφρουρούν τη χωματερή, απαιτούν τα σωματεία

Eurokinissi

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής που περιφρουρούν τη χωματερή, απαιτούν τα σωματεία
Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό της γέφυρας στη Μεσογγή, με απαίτηση να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη, προχωρούν το Σάββατο 21 Ιούλη, 7 μ.μ. - 9 μ.μ., ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της Κέρκυρας, στους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, απαιτώντας να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη και όλο το νησί.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ περιφρουρούν τον επικίνδυνο για την υγεία των οικογενειών μας ΧΥΤΑ/Υ στη Λευκίμμη, δίνοντας με την παρουσία τους αφορμές για δημιουργία επεισοδίων κάθε τρεις και λίγο!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου πέρασε το χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) βράδυ στην Αστυνομία γιατί διαμαρτύρεται για τη δημιουργία και νέας χωματερής στην περιοχή τους, μια περιοχή που ΟΛΟΙ επιβεβαιώνουν ότι είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη!

Τα σκουπίδια - ειδικά στη Βόρεια Κέρκυρα - ξαναγίνονται βουνά στους δρόμους!

Η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ήδη παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ιδιώτες, φορτώνοντας τα βάρη ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού μας.

Οι αποφάσεις για όλα τα παραπάνω, στη δεδομένη χρονική στιγμή, βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλους τους υπόλοιπους κρίκους του αστικού κράτους, όπως αυτοί αποτυπώνονται στους συγκεκριμένους συσχετισμούς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμο Κερκυραίων, δηλαδή τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ που συνυπέγραψαν τα πάντα!

Ολοι εκείνοι οι όψιμοι διαμαρτυρόμενοι (π.χ. οι κ.κ. Λαφαζάνης - Σαμοΐλης της ΛΑΕ ή οι παραιτούμενοι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ή δημοτικές καρέκλες και πάει λέγοντας) θέλουν ξανά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, να μας πείσουν ότι "δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν", όταν με μαθηματική ακρίβεια η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση τη ζωή των λαϊκών οικογενειών σε κάθε επίπεδο!

Και ήξεραν και ξέρουν!

Με τις μεγαλοστομίες τους, ακόμα και τούτη τη στιγμή, δεν θέλουν απλά να σώσουν το τομάρι τους, αλλά και την πολιτική που γεννά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμα και τα κατασταλτικά. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε κλάδου κάνουν τεμενάδες, πράγμα που τα ταξικά σωματεία γνωρίζουν καλά, μιας και τους έχουν απέναντι, μαζί ή παράλληλα με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, σε μια σειρά χώρους και κλάδους, κάνοντας τον λαγό για την εργοδοσία.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών καμία από τις πολιτικές - συνδικαλιστικές δυνάμεις που, πίνοντας νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών, ψάχνουν στα "επιμέρους" να εντοπίσουν το πρόβλημα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά φτώχεια, υποβάθμιση, ανεργία, σκουπιδαριό μέσα στα σπίτια μας, αμορφωσιά για τα παιδιά μας, αλλά και πολέμους, προσφυγιά!

Εχουν ευθύνη όλοι εκείνοι που με την ταμπέλα του "ακομμάτιστου" και "δημοκρατικού", σβήνουν τις ταξικές διαχωριστικές γραμμές, καλώντας σε συμπόρευση εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, τάχα για το ...κοινό καλό!

Το πόσο κοινό μπορεί να είναι ένα τέτοιο "καλό" το γνωρίζουν οι εμποροϋπάλληλοι που καλούνται να δουλέψουν 7 μέρες τη βδομάδα! Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που λιώνουν από την εντατικοποίηση! Οι φτωχοί αγρότες που βλέπουν την τιμή του λαδιού να κατρακυλά! Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που το "θαύμα του τουρισμού" μεταφράζεται σε περισσότερους φόρους, πλειστηριασμούς, αδυναμία να συντηρήσουν επιχείρηση και οικογένεια! Αυτές οι λογικές "ταΐζουν" τους εγκληματίες της φασιστικής Χρυσής Αυγής, όπως έγινε και στις πλατείες των αγανακτισμένων!

Ο αποκλεισμός στη Μεσογγή το Σάββατο έχει συμβολικό και προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν θα μείνουμε εκεί. Αν δεν φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη και όλο το νησί, το επόμενο ραντεβού θα είναι στο αεροδρόμιο, το λιμάνι και όπου αλλού χρειαστεί».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org