Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η έναρξη περαιτέρω ανασκαφών σε ένα εργαστήριο μουμιοποίησης, το οποίο ανακαλύφθηκε και αναμένεται να φωτίσει ακόμα περισσότερες πλευρές των μεθόδων μουμιοποίησης των αρχαίων Αιγυπτίων. Το εργαστήρι μουμιοποίησης, καθώς και μούμιες οι οποίες βρέθηκαν εκεί και άλλα ευρήματα, χρονολογούνται στη Σαϊτική - Περσική Περίοδο, περίπου 2.500 χρόνια πριν από τις μέρες μας.
Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα αποτελεί μια νεκρική μάσκα από ασήμι, μερικώς επιχρυσωμένη, η οποία βρέθηκε στο πρόσωπο μιας μούμιας ενός ιερέα. Τα μάτια στη μάσκα είναι ένθετα, από ασβεστίτη, οψιδιανό και μαύρους ημιπολύτιμους λίθους, πιθανά όνυχα.
Οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, πολύ λίγες μάσκες από μέταλλο έχουν διατηρηθεί έως σήμερα, κυρίως εξαιτίας των λεηλασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν καταγραφεί μόνο δύο αντίστοιχα ευρήματα από ιδιωτικούς τάφους - το πιο πρόσφατο ανακαλύφθηκε το 1939.
Στο ταφικό σύμπλεγμα που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, εντόπισαν ευρήματα από ένα κτίσμα, το οποίο φαίνεται πως ήταν ένα εργαστήριο μουμιοποίησης. Εκεί βρήκαν δύο μεγάλες λεκάνες, καθώς και δοχεία και μετρητές, με χαραγμένα τα ονόματα των ελαίων και των άλλων συστατικών που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση. Στο κέντρο του εργαστηρίου βρίσκεται ένας μεγάλος χώρος, ο οποίος χρησιμοποιούταν ως κοινό νεκροταφείο. Εκεί υπάρχουν αρκετοί νεκρικοί θάλαμοι - ορισμένοι από τους οποίους σε βάθος 30 μέτρων - ενώ αρκετοί τάφοι ήταν ανέγγιχτοι.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 35 μούμιες, μαζί με τέσσερις σφραγισμένες σαρκοφάγους, καθώς και πολλά αγαλματίδια και αλαβάστρινα δοχεία, όπου τοποθετούνταν τα όργανα του μουμιοποιημένου νεκρού.