Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για την ατέλεια σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με επιστολή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού, καταγγέλλει το γεγονός ότι στις παραστάσεις του Φεστιβάλ δεν ισχύει η ατέλεια για τους ηθοποιούς και τους άλλους καλλιτέχνες που τη δικαιούνται.

Σημειώνουν ανάμεσα στα άλλα:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, αλλά και από αγανακτισμένα μέλη μας, ότι φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν κάνει δεκτή την ατέλεια ηθοποιών, αλλά και των άλλων καλλιτεχνών που τη δικαιούνται, παρά μόνο σε 6 παραστάσεις (5 στην Επίδαυρο και 1 στο Ηρώδειο)!

Ενας θεσμός της χώρας μας, που οι πόροι του προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους, αφαιρεί από τους ηθοποιούς το δικαίωμα να δουν όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις, ώστε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην τέχνη τους, να έρθουν σε επαφή με παραστάσεις των συναδέλφων τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να γίνουν καλύτεροι καλλιτέχνες.

Η ατέλεια, όπως σίγουρα γνωρίζετε, δεν είναι ένα κενό χαρτί, είναι μια κατάκτηση του Σωματείου μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τους παραπάνω βάσιμους ισχυρισμούς μας και να αποκαταστήσετε άμεσα τη δυσμενέστατη αυτή ρύθμιση σε βάρος των ηθοποιών και εν γένει των καλλιτεχνών, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα για δωρεάν είσοδο με ατέλεια σε όλες τις παραστάσεις και τα θεάματα του Φεστιβάλ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ