Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην Πάτρα το ραντεβού των κορυφαίων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών, στις 14 και 15 Ιούλη. Πρόκειται για το 104ο Πρωτάθλημα των ανδρών και για το 84ο των γυναικών. Στο στάδιο της αχαϊκής πρωτεύουσας αναμένεται να δώσει το «παρών» η πλειοψηφία των σπουδαιότερων ονομάτων του χώρου του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας. Θα υπάρχουν όμως και σημαντικές απουσίες, όπως της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο και από τις κορυφαίες στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη, αλλά και των Εμμανουήλ Καραλή (επί κοντώ) και Γιάννη Κυριαζή (ακοντισμό) λόγω τραυματισμών.

Πέρα από το δέλεαρ της διάκρισης, οι αγώνες της Πάτρας έχουν μεγάλη σημασία για πολλούς αθλητές μπροστά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο. Αρκετοί θα επιδιώξουν να πιάσουν το όριο για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό, ενώ άλλοι που το έχουν ήδη πραγματοποιήσει θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους πριν τη συμμετοχή στους αγώνες του Βερολίνου.

Συνολικά στους αγώνες της Πάτρας αναμένεται να συμμετάσχουν 450 αθλητές και 340 αθλήτριες από 125 σωματεία όλης της χώρας.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ (ο οποίος έχει 9 συνεχόμενους τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και 11 συνολικά) και του Κώστα Δουβαλίδη στα 110 μ. εμπόδια (ο οποίος μετράει 10 νίκες στο αγώνισμα). Ο Λυκούργος Τσάκωνας έχει 9 σερί νίκες στα 200 μ., τις 5 με νταμπλ στα 100 μ. Στις 7 σερί νίκες είναι η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, ο Δημήτρης Τσιάμης έχει συνολικά 8 νίκες στο τριπλούν, ενώ από 7 έχουν ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος και ο Ανδρέας Δημητράκης στην ημιαντοχή. Επίσης, στα 200 μ. γυναικών θα δώσει το «παρών» η Μαρία Μπελιμπασάκη, μια βδομάδα μετά τη σπουδαία επιτυχία στο ίδιο στάδιο, με επίδοση 51.14, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα (μετά το ρεκόρ της Χαλκιά με 50.56) και την 5η καλύτερη φετινή στην Ευρώπη.

Το απογευματινό πρόγραμμα των αγώνων και τις δυο μέρες (Σάββατο 14/7 - Κυριακή 15/7) θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στις 19.00.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ