Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
«Βουτιά στα βαθιά» για τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών

Το ευρωπαϊκό μετάλλιο που της λείπει θα κυνηγήσει στη Βαρκελώνη η Εθνική πόλο ανδρών

Eurokinissi

Το ευρωπαϊκό μετάλλιο που της λείπει θα κυνηγήσει στη Βαρκελώνη η Εθνική πόλο ανδρών
Με στόχο το βήμα παραπάνω σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το 2016, οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών από αύριο Σάββατο πραγματοποιούν «βουτιά στα βαθιά», συμμετέχοντας στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Θυμίζουμε ότι το 2016 η Εθνική ανδρών είχε καταλάβει την 4η θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή της στο θεσμό, την οποία είχε πετύχει και το 1999. Η δε Εθνική γυναικών ήταν 5η, ενώ στην 15ετή παρουσία της στο θεσμό μετράει ως μεγαλύτερες επιτυχίες της δύο ασημένια μετάλλια, το 2010 και το 2012.

ΑΝΔΡΕΣ: Ωρα για μετάλλιο

Με εφαλτήριο την περσινή 5η θέση στον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, για την Εθνική ανδρών ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά στο Ευρωπαϊκό. Η ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος στον 3ο όμιλο της 1ης φάσης, με πρώτη αντίπαλο την Τουρκία τη Δευτέρα (16/7) και εν συνεχεία κόντρα στην Ολλανδία (18/7) και την Κροατία (20/7). Οι 1οι των 4 ομίλων προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά και οι 2οι και 3οι αγωνίζονται σε νοκ άουτ χιαστί αγώνες για τις άλλες τέσσερις θέσεις της οκτάδας.

Για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο, ο στόχος της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού μεταλλίου, που λείπει από τη «συλλογή» της Εθνικής, είναι εφικτός. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, η ομάδα, αν και με 5 αλλαγές σε σχέση με αυτήν που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της ανάμεσα στις ισχυρές δυνάμεις του χώρου, κάτι που θα προσπαθήσει να πιστοποιήσει στο Ευρωπαϊκό. Πρώτος στόχος, συνέχισε, είναι η πρωτιά στον όμιλο που θα δώσει την απευθείας πρόκριση στους «8» και εκεί ένα καλό «σταύρωμα», το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για τα ημιτελικά.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σε ρότα διάκρισης

Με ορόσημο τα δύο ασημένια μετάλλια στη διοργάνωση, η Εθνική γυναικών, που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, φέτος επιδιώκει κάτι καλύτερο σε σχέση με την 5η θέση που κατέλαβε το 2016. Εχοντας ηδη μία επιτυχία τη φετινή χρονιά, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο νεοσύστατο Europa Cup (αντίστοιχο του World Cup), η ελληνική ομάδα θέλει να φτάσει σε μία ακόμα διάκριση στο τουρνουά της Βαρκελώνης.

Η Ελλάδα αγωνίζεται στον έναν από τους δύο ομίλους του γυναικείου τουρνουά, με αντιπάλους τη Γαλλία (14/7), την Ιταλία (15/7), την Κροατία (17/7), το Ισραήλ (19/7) και την Ολλανδία (21/7). Ο στόχος της διάκρισης είναι εφικτός σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Μορφέση, που θωρεί ότι η Εθνική βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε υψηλό επίπεδο και προέρχεται από θετικά αποτελέσματα. Οπως επισήμανε, ιδανικό σενάριο για την Ελλάδα είναι η κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, προκειμένου να μπει με άλλον «αέρα» στη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου το επίπεδο θα ανέβει κατακόρυφα, όπως είπε. Η μάχη της πρωτιάς, εκτίμησε, θα κριθεί στους αγώνες απέναντι σε Ιταλία και Ολλανδία, που βρίσκονται στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Και οι υπόλοιπες ομάδες, όμως, είναι επικίνδυνες και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, έσπευσε να διευκρινίσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ