Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυτή η Γη είναι δική μας» στο θερινό σινεμά του Χαϊδαρίου

Ο δήμος Χαϊδαρίου δίνει ραντεβού στον θερινό κινηματογράφο «Κατερίνα», προβάλλοντας επιλεγμένες ταινίες. Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα.

Οπως αναφέρει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο σημείωμά του:

«Καλοκαίρι! Οσοι θα φύγουν από τις πόλεις, για να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες δροσιάς στα χωριά τους ή στις όλο και πιο περιορισμένες διακοπές, είναι οι "τυχεροί"! Ομως και όσοι μείνουν πίσω, μπορούν έστω να γεμίσουν τα "ήσυχα βράδια", απολαμβάνοντας επιλεγμένες ταινίες, στο ιστορικό θερινό σινεμά της πόλης μας, "Κατερίνα". Κάτω από το πάντα ιδιαίτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, που άλλες φορές είναι ολόγιομο και άλλες φορές σαν μια φέτα καρπούζι, ανάμεσα στη δροσιά των δέντρων, καθισμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες του "σκηνοθέτη", με μπύρα ή αναψυκτικό. Επιλέξτε λοιπόν τις ταινίες που θέλετε να δείτε, πάρτε μαζί και τη ζακέτα σας και ελάτε να απολαύσετε ένα ταξίδι στην τέχνη του κινηματογράφου, στην "Κατερίνα", το σημείο αναφοράς για το καλοκαιρινό Χαϊδάρι!».

Τη Δευτέρα 16 Ιούλη θα προβληθεί η γαλλική ταινία «Αυτή η Γη είναι δική μας» (2017).

Η Πωλίν είναι μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια κωμόπολη της Γαλλίας. Αφοσιωμένη και γενναιόδωρη στις σχέσεις της, αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους. Ενα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα θα εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία και την ακεραιότητά της τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Χωρίς να έχει καμία πολιτική πεποίθηση η ίδια και παρά τις αντιδράσεις του περίγυρού της, η Πωλίν συνεχίζει μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Σκηνοθεσία: Λούκα Μπελβό. Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Ντεκέν, Γκιγιόμ Γκουί, Αντρέ Ντουσολιέ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ