Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΕΛΛΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις στις εμπορικές τιμές των χαλαζοχτυπημένων προϊόντων κι όχι στις τιμές - κοροϊδία του ΕΛΓΑ, διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, μπροστά στα γραφεία του ΕΛΓΑ το Συνδικάτο αγροτών παραγωγών βιομηχανικού ροδάκινου Πέλλας - Ημαθίας.

Το Συνδικάτο για μια ακόμη φορά καλεί όλους τους αγρότες των δύο νομών, είτε έχουν χαλαζοχτυπημένα προϊόντα είτε όχι, να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση των κατεστραμμένων παραγωγών, μια που «σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε εμείς». «Απαιτούμε εμπορική τιμή του προϊόντος 83 δρχ. το κιλό το βιομηχανικό ροδάκινο, άμεση πληρωμή, αντικειμενική εξατομίκευση και ένταξη του παγετού», τονίζεται σε προκήρυξη του Συνδικάτου.

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Αγροτών - Παραγωγών Βιομηχανικού Ροδάκινου Πέλλας - Ημαθίας, καταγγέλλει ότι στα χέρια του βρέθηκαν έγγραφα τύπου «ανοιχτή επιταγή» για αποσυρόμενα και προφανώς επιδοτούμενα από την ΕΕ αγροτικά προϊόντα. Οπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, τα έγγραφα αυτά χρησιμοποιούνται από τις Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας στο πλαίσιο της διαδικασίας της απόσυρσης, ενώ είναι ανοιχτά προς συμπλήρωση, φαίνονται σφραγισμένα και υπογεγραμμένα από την Επιτροπή Διάθεσης Αποσυρθέντων Προϊόντων της Νομαρχίας Πέλλας και σφραγισμένα από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Εδεσσας. Με δεδομένη την ως άνω εξέλιξη, ο πρόεδρος του Συνδικάτου αποστέλλει στα τοπικά ΜΜΕ της Πέλλας και της Ημαθίας τα έγγραφα ώστε μέσα από τις σχετικές διαδικασίες να ενημερωθούν και οι εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα καλείται η Διεύθυνση Γεωργίας Εδεσσας και η Επιτροπή Διάθεσης Αποσυρθέντων Προϊόντων της Νομαρχίας Πέλλας, να απαντήσουν σχετικά.

Εξάλλου, το Συνδικάτο από τη δική του πλευρά έχει ήδη δηλώσει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, έτσι ώστε η όλη υπόθεση της απόσυρσης των τελευταίων χρόνων να τεθεί κάτω από το άπλετο φως της δημοσιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ