Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη για το λάδι

Πανελλαδική σύσκεψη για το λάδι διοργανώνει αύριο στην Αθήνα, η Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Μανταμαδιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 39) στις 10 το πρωί.

Στη σύσκεψη που γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για ελαιοπαραγωγούς, καλούνται να συμμετάσχουν παραγωγοί και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων και Συντονιστικών Επιτροπών από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Το θέμα της συζήτησης θα είναι ο αγωνιστικός συντονισμός των ελαιοπαραγωγών μπρος στην ένταση των προβλημάτων που υπάρχουν τόσο στο λάδι όσο και στις βρώσιμες ελιές, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής το υπουργείο Γεωργίας ετοιμάζεται να επιβάλει από φέτος «ατομικό πλαφόν» επιδοτούμενης παραγωγής και στο λάδι, προκειμένου να εμφανίσει μια φαινομενικά αυξημένη τιμή στην επιδότηση και να αποκρύψει τις οδυνηρές επιπτώσεις του καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού.

Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνεται η λεγόμενη «τεκμαρτή ποσότητα επιδότησης» για τον κάθε ελαιοπαραγωγό, με σκοπό να επιδοτηθεί τελικά μια συνολική ποσότητα μέχρι 430.000 τόνους, όσον αφορά την παραγωγή της περιόδου 2000/2001 και από εκεί και πάνω η υπόλοιπη παραγωγή θα μείνει χωρίς επιδότηση. Το υπουργείο Γεωργίας για να κάνει πράξη αυτή την παράνομη μεθόδευση, προχωράει σε ένα πρωτόγνωρο εκβιασμό. Οι ελαιοπαραγωγοί, ή θα αποδεχτούν την «τεκμαρτή ποσότητα ενίσχυσης» και θα πάρουν στο χέρι μια προκαταβολή της τάξης των 356 δραχμών το κιλό για όση ποσότητα λαδιού χαρακτηριστεί ως επιδοτούμενη, υπογράφοντας και μια υπεύθυνη δήλωση αποδοχής, ή θα τρέχουν να κάνουν ενστάσεις και να βρουν μια σειρά από δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είχαν καλύτερη παραγωγή από το «ατομικό πλαφόν» που αυθαίρετα τους επιβλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ