Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συμβολική κατάληψη σε Δασαρχείο

Σε συμβολική κατάληψη του Δασαρχείου Σταυρού προχώρησαν προχτές το πρωί - για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες - οι δασεργάτες της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι εργασίες που έπρεπε να ανατίθενται σε δασικούς συνεταιρισμούς δίνονται με δημοπρασία σε εργολάβους. Πάνω από 100 δασεργάτες - μέλη του Συνεταιρισμού Σταυρού απέκλεισαν από τις 8 το πρωί το Δασαρχείο, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η δημοπρασία που επρόκειτο να γίνει στις 11.00 προχτές το πρωί. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι από τη μια η κυβέρνηση περικόπτει τις πιστώσεις προς τα Δασαρχεία και από την άλλη αναθέτει τις δουλειές σε εργολήπτες δημοσίων έργων και οι δασεργάτες του συνεταιρισμού μένουν άνεργοι.

«Εχουμε φτάσει 150 οικογένειες σε οριακό σημείο, σε συνθήκες εξαθλίωσης», δηλώνει ο Αλέκος Τσουρελάκης, Γραμματέας του Δασικού Συνεταιρισμού «Η Ενωση». «Πολλές δικές μας δουλιές που αφορούν το δάσος (καθαρισμός, υλοτομία) που τις έκαναν οι συνεταιρισμοί, η κυβέρνηση τώρα τις βγάζει σε δημοπρασία. Αυτό είναι απαράδεκτο, για το λόγο αυτό κάνουμε σήμερα την κινητοποίηση σαν πρώτο βήμα για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της», προσθέτει.

Οι εργαζόμενοι στο Δασικό Συνεταιρισμό Σταυρού προειδοποιούν τους αρμόδιους ότι μετά τη συμβολική κατάληψη του Δασαρχείου Σταυρού που αποτέλεσε την απαρχή των κινητοποιήσεων τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, θα πραγματοποιήσουν μαζί με συναδέλφους τους των άλλων δασικών συνεταιρισμών του νομού, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ